Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim 7 miesięcznym G20 wycieraczki hałasują jakby guma miała 5 lat. Zachowują się w miarę normalnie przy większym opadzie, poza tym generują głośne „drapanie” gumy o szybę. Wizualnie wszytko jest z nimi ok. Mieliście może podobny problem? Czy istnieje jakaś możliwość regulacji?

Opublikowano
26 minut temu, Taikiki napisał(a):

W moim 7 miesięcznym G20 wycieraczki hałasują jakby guma miała 5 lat. Zachowują się w miarę normalnie przy większym opadzie, poza tym generują głośne „drapanie” gumy o szybę. Wizualnie wszytko jest z nimi ok. Mieliście może podobny problem? Czy istnieje jakaś możliwość regulacji?

Używaj płynu z gliceryną do spryskiwaczy. Nie zostawiają smug? Jak zostawiają to wymień, Valeo pasują idealnie. Sam wymieniłem ostatnio ale moje miały wiek nieokreślony bo nie jestem pierwszym właścicielem samochodu 

• Dziękuję 1
Opublikowano
4 minuty temu, zornold napisał(a):

Używaj płynu z gliceryną do spryskiwaczy. Nie zostawiają smug? Jak zostawiają to wymień, Valeo pasują idealnie. Sam wymieniłem ostatnio ale moje miały wiek nieokreślony bo nie jestem pierwszym właścicielem samochodu 

Nie zauważyłem smug, ale jeszcze się upewnię. Dzięki.

Opublikowano
8 godzin temu, komoornik napisał(a):

Nie masz nałożonej "niewidzialnej wycieraczki" czy innej powłoki?

Nie, chociaż ostatnio samochód był w ręcznej myjni, ale niczego extra nie zamawiałem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 godzin temu, Taikiki napisał(a):

Może jakieś wadliwe sztuki Ci się trafiły.

Ja generalnie wymieniam 2 razy w roku, zwłaszcza przed okresem jesienno zimowym.

I tak mam wrażenie, że momentami ludzie są nie widoczni, a co gorsze myślą, że jak mam światła to są oświetleni jak na scenie i wchodzą pod maskę.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Może jakieś wadliwe sztuki Ci się trafiły.

Ja generalnie wymieniam 2 razy w roku, zwłaszcza przed okresem jesienno zimowym.

I tak mam wrażenie, że momentami ludzie są nie widoczni, a co gorsze myślą, że jak mam światła to są oświetleni jak na scenie i wchodzą pod maskę.

Ja zawsze mam odblaskowe elementy na butach, ogólnie odblaski widać z orbity, a pieszych ubranych w ciemnej kolory w deszczu to z 5 metrów można nie zauważyć. Za mało się o tym mówi, jakieś kampanie by się przydały bo odblaski to warto mieć nawet w mieście 

Opublikowano

Co do wycieraczek i szyby przedniej, to w wielu miejscach czytałem, żeby nie nakładać na nią wosku na myjni. Oczywiście nakładałem i nic się nie działo.

Ale kilka miesięcy temu kupiłem Ceramikker Liquid Glass - mam ceramikę na karoserii, bocznych i tylnej szybie, ale nie na przedniej. 3-4 spryskania i na kilka tygodni idealne kropelkowanie wychodzi, a wycieraczki chodzą bezgłośnie.

• Dziękuję 1
Opublikowano
5 godzin temu, Taikiki napisał(a):

Nie, chociaż ostatnio samochód był w ręcznej myjni, ale niczego extra nie zamawiałem. 

Poszedł bym w tą stronę jednak, może jakieś próby czyszczenia szyby przy pomocy IPA.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja chyba wezmę tego nieszczęsnego driver recordera za te 800zł. Za CarEye Advanced serwis chciał 4200, chora cena, do tego nie chce na szybie miec tego dużego ekranu.  

Opublikowano

Ja niestety niewiele mogę wziąć. Zastanawiam się, czy ma jakikolwiek sens:

- traffic camera information,

- funkcja FLA (automatyczne "długie").

Ma ktoś? Ma to jakiś sens? Za mało dołożyłem przy zamówieniu i teraz tylko takie opcje mam dostępne. Pozdrawienia. R

Opublikowano

I drugi temat. Czy korzystając z gniazd USB można odtwarzać jakieś wideo? A audio? Jeśli tak to w jakich formatach i jakich warunkach? W urządzeniach audio nie pokazuje mi się gniazdo USB. Robert 

Opublikowano
2 godziny temu, i043W napisał(a):

Ja chyba wezmę tego nieszczęsnego driver recordera za te 800zł. Za CarEye Advanced serwis chciał 4200, chora cena, do tego nie chce na szybie miec tego dużego ekranu.  

Ja pod koniec sierpnia w Bawarii w Gdańsku zapłaciłem ok. 3000 zł. A ekran wcale nie przeszkadza, jest częściowo jakby schowany za lusterkiem.

1 godzinę temu, robiw napisał(a):

Ma ktoś? Ma to jakiś sens? Za mało dołożyłem przy zamówieniu i teraz tylko takie opcje mam dostępne. Pozdrawienia. R

Mam FLA i jak jadę po ciemku poza terenem zabudowanym, to działa dobrze. To zdecydowanie warto.

Opublikowano
2 godziny temu, robiw napisał(a):

Mam Traffic Camera Information, brałem to bez rabatu za 80 zł albo 90 zł za rok. Warto, bo wystarczy, że raz "zapika" przed fotoradarem, jak się człowiek zapomni i się zwraca. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

co warto tam kupić do nowego auta?

polecam nic 🙂 jak dla mnie nic tam ciekawego nie ma , ale ja jestem specyficzny lol ...

male-bmw-2.png
Opublikowano
10 minut temu, wehyr napisał(a):

polecam nic 🙂 jak dla mnie nic tam ciekawego nie ma , ale ja jestem specyficzny lol ...

przeglądnąłem i doszedłem do takich samych wniosków, że tam nie ma nic ciekawego.

Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 16:01, robiw napisał(a):

FLA zdecydowanie polecam, w trasie poza terenem zabudowanym działa świetnie

Opublikowano

Odebralem dzisiaj 320i, przycisk wyłączania start/stop jest dostępny, ale prawdopodbnie trzeba go używać co start auta.

Automatyczna jazda jednym pasem działa, trzeba przynajmniej jedna ręke mieć na kierownicy. Automatycznej zmiany pasa albo nie umiałem zrobić, albo nie działa.

Jeśli macie jakieś pytania lub rzeczy bez ktorych nie możecie żyć w swoich 3er, to dajcie znać 

Opublikowano

Ktoś wie czy listwy ozdobne M Aluminium Rhombicle Anthracite w LCI2 są faktycznie aluminiowe, zarówno na desce jak i tunelu środkowym? Siedziałem dosłownie chwilę w aucie demo w salonie i zdecydowanie wizualnie wyglądały inaczej niż w przedlifcie. Mam wrażenie nie były takie chłodne w dotyku, miały lekki połysk jakby były polakierowane i że to w ogóle bardziej jakiś plastik a nie metal. Może ktoś to potwierdzić u siebie lub sprostować?

Opublikowano

Biję się z myślami czy warto kupować Drive Recordera w obecnej promocji - chodzi o LCI2 gdzie trzeba go wykupić przez aplikację. Czy orientujecie się jakie są warunki wywołania nagrywania w przypadku wypadku? Czy musi faktycznie dojść do wypadku czy rejestrowane są też sytuacje niebezpieczne? No i jeśli wypadek to czy reaguje na mniejsze zdarzenia jak jakieś przetarcia itd.?

Potestowałem tą funkcje przez miesiąc i w normalnym użytkowaniu jest raczej mało użyteczna przez limit 40s nagrania, dlatego mam dylemat. 

Opublikowano
9 godzin temu, 89Hinol napisał(a):

Ktoś wie czy listwy ozdobne M Aluminium Rhombicle Anthracite w LCI2 są faktycznie aluminiowe, zarówno na desce jak i tunelu środkowym?

Mam LCI1 i na pewno są metalowe. Zimne w dotyku... R