Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem gumowe dywaniki.

zauważyłem, że te od kierowcy nie mają miejsca na zaczepy rzepowe, a te od pasażera mają. o co to chodzi? 

do tego mam dwa takie przyczepy z velcro

IMG_9891.jpeg

IMG_9890.jpeg

IMG_9889.jpeg

Opublikowano

potwierdzone info - pani od dealera ubiera to sprawnie w „zmianę technologii” 😂 

no i cześć 🙂 nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi.

Opublikowano

Myślę, że to nadinterpretacja. Oszczędzają 10 gr na aucie za 200k? No proszę... U mnie nie ma od spodu dywaników żadnych rzepów czy to kierowca czy pasażer i też dodane takie 2 rzepy nie wiem po co. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu rzepy w aucie "przyczepiają" się do tych gumowych wydrążonych miejsc od spodu dywanika i jest git! Zresztą nawet bez tego to dywanik jest tak gruby i ciężki, że i bez tego by się trzymał. Nie doszukujmy się problemów i tym podobnych. Zaraz komuś nie będzie pasować, że wycieraczka ma jaśniejszą gumę a kiedyś miała ciemniejszą, jak nie było tych "oszczędności" 😉

Opublikowano

Ale my się przecież tylko nabijamy. Chodzi o ogólny trend, w którym najczęściej coś jest zabierane, a nie dokładane przy czym cena zostaje taka sama 😉 Mi te rzepy do niczego niepotrzebne, po prostu zauważyłem, że mam dwa dywaniki i każdy inaczej wykończony, więc nie wiedziałem czy coś jest nie halo. Z reguły spodziewasz się takiej samej "technologii" w obu dywanikach na obie strony. A tak zupełnie serio to myślę, że w pierwotnej wersji dywaniki były robione tak jakby miały być wkładane zamiast materiałowych (stąd rzepowe krążki), natomiast teraz zamysł jest taki, aby je kłaść na dywaniki materiałowe (jak robi pewnie 95% użytkowników).

Dlatego na pocieszenie dostajesz jeden taki, a drugi taki xD 😉 Dlaczego je mieszają to wie tylko BMW, użytkowo to bez znaczenia. 

Opublikowano
12 godzin temu, mpiech88 napisał(a):

Z jakich środków korzystacie do pielęgnacji wnętrza (ekran, kokpit, boki, tapicerka materiałowa) ? 

Cześć,

ekran Aqua NO Streaks

plastiki Cleantle Interior Dresing i Interior cleaner lub QD w zależności co zastanie 😉

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanko.

Dzisiaj odebrałem swoją nową bmkę G21 340d i zauważyłem problem z ładowarką indykcyjną. Ładowarka indukcyjna wydawała się działać, ale pomimo tego, pod koniec podróży poziom naładowania baterii w moim telefonie spadł z 70% do 30%.

Opublikowano
29 minut temu, rlapin napisał(a):

Cześć, mam takie pytanko.

Dzisiaj odebrałem swoją nową bmkę G21 340d i zauważyłem problem z ładowarką indykcyjną. Ładowarka indukcyjna wydawała się działać, ale pomimo tego, pod koniec podróży poziom naładowania baterii w moim telefonie spadł z 70% do 30%.

Ale po co używasz tego badziewia? Telefon się od tego tylko grzeje, a prędkości ładowania są żałosne. Jeśli używasz Android auto to bateria będzie zużywana bardzo szybko: 2h lub mniej. Do tego Android auto samo nagrzewa telefon co ogranicza ładowanie. Ja używam ładowarki 45w po kablu i to jest jedyną sensowana opcja. 

Opublikowano

Pewnie oczekiwał, całkiem słusznie imho, że w aucie premium odebranym w 2024 roku ładowarka będzie szybka i jeszcze chłodzona. Rzeczywistość, podobnie jak w kilku innych kwestiach technologicznych, niestety okazała się inna 🙁

Mi bez AA coś tam ładuje, z AA bateria utrzymuje poziom, telefon robi się bardzo ciepły, ale nie przegrzewa się. Ale mówię tu o użytkowniku tak do około 1h. Normalnie z AA nie korzystam bo audio brzmi jak kupa, denerwuje mnie ten minimalny, ale jednak lag i słabsza rozdzielczość niż idrive.

Opublikowano
Godzinę temu, i043W napisał(a):

Pewnie oczekiwał, całkiem słusznie imho, że w aucie premium odebranym w 2024 roku ładowarka będzie szybka i jeszcze chłodzona. Rzeczywistość, podobnie jak w kilku innych kwestiach technologicznych, niestety okazała się inna 🙁

Mi bez AA coś tam ładuje, z AA bateria utrzymuje poziom, telefon robi się bardzo ciepły, ale nie przegrzewa się. Ale mówię tu o użytkowniku tak do około 1h. Normalnie z AA nie korzystam bo audio brzmi jak kupa, denerwuje mnie ten minimalny, ale jednak lag i słabsza rozdzielczość niż idrive.

Mi sprzedawca od początku odradzał przy konfiguracji uwzględnienie ładowarki indukcyjnej. Niewypał i tyle z tą ładowarką w G20 w LCI2