Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, rafaeelloo napisał(a):

Macie jakieś sprawdzone patenty na poprawę komfortu osób podróżujących z tyłu? Lepsza połowa przy wzroście ~160cm narzeka trochę niedosięganie do zagłówka i pas drapiący w szyję. Jesteśmy w takim wieku, że już nie rośniemy, więc może jest coś jeszcze oprócz zmiany samochodu? 🤔

A to ciekawe - ja mierząc się do G21 (mam 195 cm) własnie zwróciłem uwagę na to, ze z tyłu jest wysoko poprowadzone oparcie i właśnie zagłówki na odpowiedniej wysokości (bo w starszych autach, np. E39 czy chociażby e90 - zobaczcie filmik Petrolheada sprzed kilku dni - zagłowki są bardzo nisko i dla mojego wzrostu trzeba brać je mocno do góry), ale jak widać może to być zbyt wysoko dla niższych osób.

Opublikowano
14 godzin temu, 47 napisał(a):

Dla mnie zdecydowanie najwazniejsze to:

1. Pamiec przycisku auto start.stop

2. Wlaczenie tylnich swiatel mijania przy dziennych

3. zmiana zegarow na M

4. Dolozenie opcji kierunkowskazu autostradowego (wybor ilosci 3-5)

Pzdr

Czyli za te kilkaset złotych za moduł BT potrzebny do tego to raczej niewiele. Zresztą jeśli dobrze pamiętam opcja 2 to jest w ustawieniach (tylne mijania). A jak wyglądają zegary M-kowe? No i z gwarancją to pewnie lipa będzie :-(. R

Opublikowano
6 godzin temu, pacos napisał(a):

A to ciekawe - ja mierząc się do G21 (mam 195 cm) własnie zwróciłem uwagę na to, ze z tyłu jest wysoko poprowadzone oparcie i właśnie zagłówki na odpowiedniej wysokości (bo w starszych autach, np. E39 czy chociażby e90 - zobaczcie filmik Petrolheada sprzed kilku dni - zagłowki są bardzo nisko i dla mojego wzrostu trzeba brać je mocno do góry), ale jak widać może to być zbyt wysoko dla niższych osób.

Ale mierzyłeś się żeby siedzieć tylko na tylnej kanapie czy jak? 😅

Bo mając 195cm nie powiesz mi chyba że w G21 mieścisz się komfortowo sam za sobą? 😉 

Opublikowano

Ja przy 191 sprawdzam czy się zmieszczę. Jeżeli tak i mogę zamknąć drzwi to rodzina się zmieści i za bardzo nie będą skwierczeć...😀

Opublikowano
6 godzin temu, robiw napisał(a):

Czyli za te kilkaset złotych za moduł BT potrzebny do tego to raczej niewiele. Zresztą jeśli dobrze pamiętam opcja 2 to jest w ustawieniach (tylne mijania). A jak wyglądają zegary M-kowe? No i z gwarancją to pewnie lipa będzie :-(. R

Wypisalem takie najwazniejsze, ktorych by mi bardzo brakowalo, poza tym mozesz ustawic sporo wiecej np:

1. wylaczenie piszczenia przy niezapietych pasach

2. wl/wyl keyless

3. dodatkowe nastawy grzanych siedzen

4. odtwarzanie filmow w czasie jazdy

5. zmiany ekranow powitalnych

6. zmiany dzwiekow powiadomien

itd.

zalaczam tez jak wygladaja zegary M-kowe

AP1GczOipmkiVxiGYW7Wp8H1SVARG8PNpzNBY9t_

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Godzinę temu, 47 napisał(a):

Wypisalem takie najwazniejsze, ktorych by mi bardzo brakowalo, poza tym mozesz ustawic sporo wiecej np:

1. wylaczenie piszczenia przy niezapietych pasach

2. wl/wyl keyless

3. dodatkowe nastawy grzanych siedzen

4. odtwarzanie filmow w czasie jazdy

5. zmiany ekranow powitalnych

6. zmiany dzwiekow powiadomien

itd.

zalaczam tez jak wygladaja zegary M-kowe

AP1GczOipmkiVxiGYW7Wp8H1SVARG8PNpzNBY9t_

Super są te zegary M-kowe. Dużo ładniejsze, niż ten domyślny shit. W tej kwestii mogliby się dużo nauczyć od Audi. Niestety mam nowe auto na gwarancji i jestem pewien, że takie grzebanie odpada, zwłaszcza, że auto online jest cały czas. Szkoda... R

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, robiw napisał(a):

W tej kwestii mogliby się dużo nauczyć od Audi.

Mam Audi z 2023 r. i mam całkowicie odmienne zdanie, więc jak widać z gustem jest jak z d... każdy ma swoją 😉

19 godzin temu, pacos napisał(a):

fajnie, fajnie, gratuluję 🙂 ale jednak szukam rozwiązania dla niższych osób.

Edytowane przez rafaeelloo
Opublikowano
Godzinę temu, rafaeelloo napisał(a):

Mam Audi z 2023 r. i mam całkowicie odmienne zdanie, więc jak widać z gustem jest jak z d... każdy ma swoją 😉

No ja widziałem zegary takie tradycyjne w Audi i wyglądały świetnie. Do tego dość skromnie/czysto, nie jakiś gówniany kosmos, jak w BMW. Ale wiadomo...gust każdy ma inny... R

Opublikowano
Godzinę temu, robiw napisał(a):

No ja widziałem zegary takie tradycyjne w Audi i wyglądały świetnie. Do tego dość skromnie/czysto, nie jakiś gówniany kosmos, jak w BMW. Ale wiadomo...gust każdy ma inny... R

Jestem podobnego zdania. Świadomie wybrałem w 2022 przed lift. 
Tradycyjna forma zegarów do mnie przemawia. 
W poliftowej czuliśmy się jak w salonie przed TV i w dodatku wskaźniki jak z gry. To nie dla mnie. 

Opublikowano
20 minut temu, AMaly napisał(a):

Tradycyjna forma zegarów do mnie przemawia. 

Ale to koledzy porównujcie tradycyjne zegary do tradycyjnych zegarów i wirtualne do wirtualnych. W swojej poprzedniej wypowiedzi porównywałem wirtualne i w mojej ocenie te z Audi są jakieś drętwe.

Opublikowano
15 godzin temu, GDX4 napisał(a):

Ja przy 191 sprawdzam czy się zmieszczę. Jeżeli tak i mogę zamknąć drzwi to rodzina się zmieści i za bardzo nie będą skwierczeć...😀

Mam podobne zdanie 

16 godzin temu, komoornik napisał(a):

Ale mierzyłeś się żeby siedzieć tylko na tylnej kanapie czy jak? 😅

Bo mając 195cm nie powiesz mi chyba że w G21 mieścisz się komfortowo sam za sobą? 😉 

Po weryfikacji jestem w stanie powiedzieć, że da się usiąść bez kompleksów z przodu oraz z tyłu, kwestia ustawienia przedniego fotela ale dla mnie jest ok.
Niemniej sprawdzałem kilka sztuk i widzę, że też kwestia foteli, jedne są bardziej zabudowane i zostawiają mniej miejsca dla pasażera z tyłu, inne dają nieco większą swobodę.

Opublikowano
4 godziny temu, rafaeelloo napisał(a):

Ale to koledzy porównujcie tradycyjne zegary do tradycyjnych zegarów i wirtualne do wirtualnych. W swojej poprzedniej wypowiedzi porównywałem wirtualne i w mojej ocenie te z Audi są jakieś drętwe.

Porównuję wirtualne do wirtualnych. W Audi były wirtualne okrągłe, jak tradycyjne... R

Opublikowano

Cześć, czy 2.0d b47 190km w g21 z 2019 ma również problem z zalewaniem wiązki elektrycznej ropą jak w serii F? 
W efekcie sterownik silnika ulega awarii. Przyczyną całej imprezy jest czujnik ciśnienia paliwa. 

Opublikowano
W dniu 10.11.2024 o 19:52, JacekLZ napisał(a):

wczoraj pół dnia nie uruchamiał mi się Car Play i ponownie ten komunikat.

Eh. inna historia - ostatnio zapaliła mi się taka ikona - nagle w trakcie jazdy po prostej drodze, żadnego auta przede mną. po około minucie zgasła.

dodatkowe pytanie o podgrzewane fotele - czy to jest OK, że grzany fotel po około 5 minutach się wyłącza? One działają w jakiś przerywany sposób? Jakieś zabezpieczenie przed przegrzaniem albo dostosowanie do temperatury we wnętrzu? Dzisiaj zmarznięty po treningu wsiadłem do samochodu i uruchomiłem grzanie. Po kilku km jazdy zauważyłem, że fotel nie grzeje. Mam wrażenie, że tak samo było z kierownicą, że przestała grzać po kilku minutach. 

IMG_9765.jpeg

IMG_9861.jpeg

Witam, mi również zapala się ta ikonka i to już od ponad dwóch m-cy. Pierwszy raz zapaliła się chyba po około dwóch tygodni od odbioru auta. Zgłaszał, to już kolega do serwisu ? Ja na razie nie miałem czasu podjechać do ASO, ale bardzo mnie to wkurza. Praktycznie dziennie się zapal i po krótkim czasie gaśnie...

Opublikowano
21 minut temu, aleksanderg napisał(a):

Witam, mi również zapala się ta ikonka i to już od ponad dwóch m-cy. Pierwszy raz zapaliła się chyba po około dwóch tygodni od odbioru auta. Zgłaszał, to już kolega do serwisu ? Ja na razie nie miałem czasu podjechać do ASO, ale bardzo mnie to wkurza. Praktycznie dziennie się zapal i po krótkim czasie gaśnie...

nie zgłaszałem tego do ASO, bo od ponad tygodnia wszysyko gra, ale spodziewam się, że problem wróci. dla mnie to jest zwyczajnie jakiś błąd systemu. jak pojawi się ponownie to zgłoszę

Opublikowano
Teraz, arturito123 napisał(a):

ktoś odbierał samochód w sobotę? bo mi salon mówi, że wydają tylko od poniedziałku do piątku, a nie mam za bardzo czasu w tygodniu

Ja odbierałem w sobotę.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, arturito123 napisał(a):

ktoś odbierał samochód w sobotę? bo mi salon mówi, że wydają tylko od poniedziałku do piątku, a nie mam za bardzo czasu w tygodniu

Odbierałem auto w sobotę.

Opublikowano
3 godziny temu, arturito123 napisał(a):

W sobotę w Wawie, nie było problemu z dostosowaniem się. 

Opublikowano

Pytanie lamerskie... 320i ma pasek rozrządu czy łańcuch, bo w sieci widziałem różne info. Silnik B48. Jakie czasookresy wymiany? R

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, robiw napisał(a):

Pytanie lamerskie... 320i ma pasek rozrządu czy łańcuch, bo w sieci widziałem różne info. Silnik B48. Jakie czasookresy wymiany? R

Łańcuch.

Nie ma zdefiniowanych czasookresów - ale jak zmienisz po 6 latach i 240 tys km - powinno byc ok, choć były takie co przy 90kkm dzwoniły.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
9 godzin temu, robiw napisał(a):

łańcuch i producent nie zaleca wymiany , tak smao jak  oleju w ZF i zaleca interwały co 30 tysi 😛 

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
13 godzin temu, arturito123 napisał(a):

kwestia salonu i handlowca 😉

male-bmw-2.png