Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PNG1964 napisał(a):

Jak pytałem to powiedział że tak

Zobacz w samochodzie z pozycji menu czy jest odnotowana wizyta serwisowa i stosowna wymiana. 

Opublikowano

No to jest na maksa słabe, że nie ma bagnetu i nie można sprawdzić po wymianie, czy jest świeży olej. Też nad tym nie raz myślałem, piękne pole do kombinacji, niestety w naszym kraju nie można tego wykluczyć... 😞

I też już ze dwa razy miałem faktycznie wątpliwości, czy wymiana była zrobiona czy tylko wpis...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
25 minut temu, AMaly napisał(a):

Zobacz w samochodzie z pozycji menu czy jest odnotowana wizyta serwisowa i stosowna wymiana. 

Dokładnie 😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Yossi123 napisał(a):

No to jest na maksa słabe, że nie ma bagnetu i nie można sprawdzić po wymianie, czy jest świeży olej. Też nad tym nie raz myślałem, piękne pole do kombinacji, niestety w naszym kraju nie można tego wykluczyć... 😞

I też już ze dwa razy miałem faktycznie wątpliwości, czy wymiana była zrobiona czy tylko wpis...

Dlatego bardzo ważne jest aby mieć zaufanego mechanika/elektronika i wulkanizatora.

Co pokaże Ci co wymienił i na co. 

Co mi zrobili w jednej z większych sieci BMW w Polsce to aż niepojęte. 

przy zmianie opon z zimowych na letnie założyli tak:

255 f8,5”   ———-  225 f8,5”

I

225 f7,5”  ———-    255 f7,5”

Dobrze że przeprosili i przysłali lawetę i w jeden dzień wymienili. 
Od tego czasu nigdy więcej ASO po gwarancji 😞

Edytowane przez AMaly
Błąd ortograficzny
Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 15:44, Yossi123 napisał(a):

Ja ostatnio przed wymianą pobrałem próbkę przez korek, oceniłem też zapach kolor, po wymianie pachniało świeżym olejem i kolor jaśniejszy. To chyba jedyna droga do weryfikacji o ile nie ma cię przy wymianie 

Opublikowano
2 godziny temu, krzysztof77 napisał(a):

Działa to forum :)? 

Działa, ale każdy juz odebrał auto i teraz jeździ zamiast pisać posty. Ile można narzekać, że jakość już nie ta sama i BMW tnie koszty 😆

• Haha 1
Opublikowano

Obawiam sie ze przerwala mi sie mata grzewcza w fotelu pasazera. Chcialbym jednak najpierw sprawdzic bezpiecznik ale nie umie znaleźć. Szukalem nad nogami w przestrzeni pasazera i w bagazniku po prawej stronie . Czy ktos wie gdzie sa bezpieczniki odpowiadajace za grzanie foteli. G21 2020r 

Opublikowano
15 minut temu, Vanders napisał(a):

Obawiam sie ze przerwala mi sie mata grzewcza w fotelu pasazera. Chcialbym jednak najpierw sprawdzic bezpiecznik ale nie umie znaleźć. Szukalem nad nogami w przestrzeni pasazera i w bagazniku po prawej stronie . Czy ktos wie gdzie sa bezpieczniki odpowiadajace za grzanie foteli. G21 2020r 

Pamiętajcie nie można kolanami na fotelu się opierać bo to się tak zwykle kończy 

Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 16:07, AMaly napisał(a):

Dlatego bardzo ważne jest aby mieć zaufanego mechanika/elektronika i wulkanizatora.

Co pokaże Ci co wymienił i na co. 

Co mi zrobili w jednej z większych sieci BMW w Polsce to aż niepojęte. 

przy zmianie opon z zimowych na letnie założyli tak:

255 f8,5”   ———-  225 f8,5”

I

225 f7,5”  ———-    255 f7,5”

Dobrze że przeprosili i przysłali lawetę i w jeden dzień wymienili. 
Od tego czasu nigdy więcej ASO po gwarancji 😞

Pochwal ASO, które to takie mądre??

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
14 godzin temu, zornold napisał(a):

Pamiętajcie nie można kolanami na fotelu się opierać bo to się tak zwykle kończy 

a cos wiecej? jak nie mozna kolanami na fotelu sie opierac? w sensie pasazer?

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
8 minut temu, Ratm napisał(a):

a cos wiecej? jak nie mozna kolanami na fotelu sie opierac? w sensie pasazer?

W sensie takim ze jak chcesz to możesz, lecz jeśli opierasz się kolanem na siedzisku fotela (nacisk punktowy) możesz uszkodzić matę zajętości lub matę grzewczą. 

Opublikowano
4 minuty temu, TheApocalypse napisał(a):

Co to znaczy opierać się kolanem na siedzisku fotela, to jakiś białostocki slang czy o co chodzi 😂

Chodzicie kolanami po siedzisku, jak na pielgrzymce do Częstochowy?

Sądzę że jeśli przykładowo kobieta kierująca samochodem zostawiła torebkę na siedzisku pasażera wysiadając z samochodu zorientowała się że zapomniała torebki szybko chcąc po nią sięgnąć właśnie oprze się kolanem o środek siedziska by po nią sięgnąć 😉

• Haha 1
Opublikowano

Jakie ubezpieczenie braliście do swoich samochodów i ile was wyszlo?

Dobieraliscie jakies dodatki typu ubezpieczenie szyb?

Aktualnie dostałem 3 oferty - 320i, konfiguracja na okolo 280k

- 6k - Ergo Hestia

-10k - PZU

-12k - Allianz

Opublikowano

ja mam bodaj tez w hesti, niecale 7k wyszlo ale auto drozsze o 30k. w PZU bylo chyba 9, alianz tak drogo ze nawet nie pamietam 😉

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano

Ja wybrałem link4.

Pełny pakiet (OC+ AC Serwis BMW + Szyba + Ochrona zniżek i + Rozszerzone Assistance) - 5 700. 

zniżki mam za kilka ubezpieczeń i płatność blik. 

Opublikowano
W dniu 12.11.2024 o 19:56, munzel napisał(a):

Myślę że tak.

Zakodować składanie lusterek bez opóźnienia, czyli od razu po zaryglowaniu auta, a zamykanie dachu ustawić zakodować z opóźnieniem 2,5 sekundy. Opóźnienie mam na myśli trzymanie przycisku na pilocie. 

Nie udało mi się znaleźć w BimmerCode takiej opcji. Czy ona jest ukryta w jakimś trybie experckim?

Opublikowano
3 godziny temu, Arrchi napisał(a):

Nie udało mi się znaleźć w BimmerCode takiej opcji. Czy ona jest ukryta w jakimś trybie experckim?

U mnie opóźnienie dachu jest widoczne w "Przedni moduł elektroniczny" czyli FEM_BODY. 

Natomiast zauważyłem że w serii G dużo opcji do kodowania poznikały lub są właśnie w trybie expert. 

Jak miałem F31 to tam było mnóstwo możliwości do ustawień np wycieraczek, świateł powitalnych a teraz w ogóle nie widzę tych opcji. 

Przy okazji czy ktoś wie jak wydłużyć czas świecenia świateł powitalnych po otwarciu samochodu w BimmerCode? 

Opublikowano
2 godziny temu, munzel napisał(a):

U mnie opóźnienie dachu jest widoczne w "Przedni moduł elektroniczny" czyli FEM_BODY. 

Natomiast zauważyłem że w serii G dużo opcji do kodowania poznikały lub są właśnie w trybie expert. 

Jak miałem F31 to tam było mnóstwo możliwości do ustawień np wycieraczek, świateł powitalnych a teraz w ogóle nie widzę tych opcji. 

Przy okazji czy ktoś wie jak wydłużyć czas świecenia świateł powitalnych po otwarciu samochodu w BimmerCode? 

W sumie już chyba wiem, WL_TIME_OUT

Opublikowano

Są jakieś wymierne korzyści tego bimmerCode? Mówię o czymś, co naprawdę się przydaje z tych opcji, bo po pobieżnej analizie to nie ma tam nic ciekawego, ale może się mylę, bo jestem zielony... A swoją drogą jak na to producent w kwestii gwarancji na auto? codeMybimmer to coś w tym samym temacie? Pozdrawiam. Robert

Opublikowano
1 godzinę temu, robiw napisał(a):

Są jakieś wymierne korzyści tego bimmerCode? Mówię o czymś, co naprawdę się przydaje z tych opcji, bo po pobieżnej analizie to nie ma tam nic ciekawego, ale może się mylę, bo jestem zielony... A swoją drogą jak na to producent w kwestii gwarancji na auto? codeMybimmer to coś w tym samym temacie? Pozdrawiam. Robert

Dla mnie zdecydowanie najwazniejsze to:

1. Pamiec przycisku auto start.stop

2. Wlaczenie tylnich swiatel mijania przy dziennych

3. zmiana zegarow na M

4. Dolozenie opcji kierunkowskazu autostradowego (wybor ilosci 3-5)

Pzdr

Pozdrawiam,

47