Skocz do zawartości

Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi BMW 3 G20/21

dzbpl

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, komoornik napisał(a):

Pytanie ile zaoszczędzisz w porównaniu do wymiany np. w takim Bawaria Motors za 699PLN? 🤔

No niestety jestem z wrocławia ceny w naszych serwisach to 1100-1400. Gdyby to było 699 to faktycznie bez zastanowienia ASO. Swoja droga niesamowite ze moga być takie przebitki miedzy miastami

Godzinę temu, Szefik napisał(a):

No niestety jestem z wrocławia ceny w naszych serwisach to 1100-1400. Gdyby to było 699 to faktycznie bez zastanowienia ASO. Swoja droga niesamowite ze moga być takie przebitki miedzy miastami

Ja też jestem z Wrocławia ostatnio byłem na naprawie gwarancyjnej i spytałem ile wyniesie koszt wymiany olej i filtra do mojej między przeglądami to powiedzieli 1200zł -Karkonowska .

2 godziny temu, Wojtek HZ napisał(a):

Ja też jestem z Wrocławia ostatnio byłem na naprawie gwarancyjnej i spytałem ile wyniesie koszt wymiany olej i filtra do mojej między przeglądami to powiedzieli 1200zł -Karkonowska .

Ja w Inch dostałem ofertę na niecałe 1000pln (lipiec) ale zrobiłem na swoich częściach, i tak wyszło ponad 800pln (8l  trzeba kupić na wymianę do 340stki),ale przynajmniej na oleju jaki chciałem... ori też leją różne.

2 godziny temu, miro.maj napisał(a):

to prawda ceny są zacne, jak zapytałem o komplet: skrzynia biegów, skrzynia vtg, dyfry to usłyszałem okolice 7k i moja ciekawość została zaspokojona...

Inchcape Wrocław? 

2 minuty temu, maciej_cie napisał(a):

Bzdura. Juz 3 razy w ciągu 2 lat w ten sposób wymieniałem. Ostatnio 699 zł, a dwa poprzednie za 599. 

W którym serwisie i w jakim mieście ta wymiana oleju za 699 zł, może rozwarze możliwość zrobienia wycieczki z wymianą oleju

Lucky you ale nie pisz że bzdura i jest to standard bo nie jest...

Poza tym ile oliwy wchodzi do diesla 2l - 5l? Jak pisałem do 340 musisz kupić 8l, wchodzi dokładnie 7,2l. Myślę że filtr oleju podobnie.

Edytowane przez macste

3 minuty temu, maxox napisał(a):

Ktoś wie jak działają aktywne ledy w poliftach? Wycinają auta tzn można jechać cały czas na długich ?

W LCI1 na pewno tak. Super to działa. Nikt nie mruga. a pobocza pięknie doświetlone nawet jak ktoś jedzie przed Tobą. 

Wrocław, z reguły u mnie taniej wychodzi w Teamie Długołęka, polecam zadzwonić, powiedzieć ile Inchcape wycenia robotę i zawsze proponują lepiej.

32 minuty temu, maxox napisał(a):

Ktoś wie jak działają aktywne ledy w poliftach? Wycinają auta tzn można jechać cały czas na długich ?

długie włączają się same wtedy kiedy auto uznaje, że może to zrobić.

światła świecą bardzo dobrze, na pustej drodze widoczność jest rewelacyjna. jak się jedzie za samochodem, to też doświetlają sporo, nawet pobocza.

Ale idealne nie są, czasami powoli zmieniają tryby (wycinają pojazdy) i tak z doświadczenia w Audi to te z trójki są sporo wolniejsze. Jechałem w ciągu ostatnich dwóch dni do Kotliny Kłodzkiej po ciemku w obie strony i kilka aut mi mrugało. Łącznie jakieś 5 razy mi ktoś walnął długimi za oślepianie.

Edytowane przez JacekLZ

masz tam dolny guzik na manetce, powinien się pojawić po lewej stronie na zegarach symbol świateł drogowych z literką A w środku. 

No i to zaczyna działać dopiero na drogach podmiejskich, mniej oświetlonych. 

Tak, jak masz A i dasz długie, to A się wyłącza. BTW to A to chyba raczej oznacza "Adaptive" a nie "auto". 

Wycina, jak auto jedzie prosto z naprzeciwka to z fajnie wycina. Ale jak wyskakuje zza zakrętu albo zza górki, to mam wrażenie, że czasami (nie zawsze) dobre 1,5 sekundy za późno wycina. Jak wspomniałem, u mnie się zdarza, że ktoś mi oddaje długimi i ja widzę, ze gościa oślepiam przez tę krótką chwilkę. 

53 minuty temu, JacekLZ napisał(a):

Wrocław, z reguły u mnie taniej wychodzi w Teamie Długołęka, polecam zadzwonić, powiedzieć ile Inchcape wycenia robotę i zawsze proponują lepiej.

długie włączają się same wtedy kiedy auto uznaje, że może to zrobić.

światła świecą bardzo dobrze, na pustej drodze widoczność jest rewelacyjna. jak się jedzie za samochodem, to też doświetlają sporo, nawet pobocza.

Ale idealne nie są, czasami powoli zmieniają tryby (wycinają pojazdy) i tak z doświadczenia w Audi to te z trójki są sporo wolniejsze. Jechałem w ciągu ostatnich dwóch dni do Kotliny Kłodzkiej po ciemku w obie strony i kilka aut mi mrugało. Łącznie jakieś 5 razy mi ktoś walnął długimi za oślepianie.

Też często jeżdżę do Kotliny - Polanica z której pochodzę. Przez panujący ruch preferuję późne wieczory. Nigdy nikt mi nie mrugał a światła ewidentnie tańczą i robią bardzo dużo dobrej roboty. 

Na Twoim miejscu pojechałbym sprawdzić geometrię. Jak jesteś blisko Wrockai masz czas to możemy się przejechać i jednym i drugim. Wszystko jest subiektywne oprócz ewidentnego mrugania innych uczestników.

Miałem kiedyś problem w nowej A4 B8 że światłami ponad 10 lat temu. We Wrocku w salonie niby próbowali dwa razy ogarnąć temat... bez skutku. Ale na Śląsku przy okazji zrobili co trzeba... wszystko zależy od wiedzy i chęci. 

• Lubię to 1

Godzinę temu, macste napisał(a):

Ja w Inch dostałem ofertę na niecałe 1000pln (lipiec) ale zrobiłem na swoich częściach, i tak wyszło ponad 800pln (8l  trzeba kupić na wymianę do 340stki),ale przynajmniej na oleju jaki chciałem... ori też leją różne.

Brales od nich auto? Moze wtedy przychylniej patrza na klienta

28 minut temu, macste napisał(a):

Też często jeżdżę do Kotliny - Polanica z której pochodzę. Przez panujący ruch preferuję późne wieczory. Nigdy nikt mi nie mrugał a światła ewidentnie tańczą i robią bardzo dużo dobrej roboty. 

Na Twoim miejscu pojechałbym sprawdzić geometrię. Jak jesteś blisko Wrockai masz czas to możemy się przejechać i jednym i drugim. Wszystko jest subiektywne oprócz ewidentnego mrugania innych uczestników.

Miałem kiedyś problem w nowej A4 B8 że światłami ponad 10 lat temu. We Wrocku w salonie niby próbowali dwa razy ogarnąć temat... bez skutku. Ale na Śląsku przy okazji zrobili co trzeba... wszystko zależy od wiedzy i chęci. 

No to pokonujemy podobną trasę, bo ja jeżdżę do Lądka-Zdroju. Jasne, możemy się zgadać w jakiś wieczór. Generalnie na samej ósemce totalnie bez problemu, ale jak już zjeżdżam na Lądek z ósemki w Ząbkowicach i jadę dalej przez Złoty Stok, to tam droga robi się węższa i gdy coś wyskakuje zza zakrętu tak, że wcześniej nie za bardzo widać nadjeżdżające światło, jeszcze z jakimiś drzewami na poboczu, czy zza wzniesienia idącego po łuku, to czasami - nie zawsze - widzę to lekkie opóźnienie w wycięciu auta. No dzisiaj miałem dwa razy mrugnięcie. Ale przyznaję, że w większości przypadków reflektory chodzą świetnie. Wydaje mi się, że u mnie to chyba za duże wymagania, a nie geometria, bo jak już wycina, to wycina idealnie. 

a i w czwartek i dzisiaj jechałem sporo w gęstej mgle, wtedy najfajniej widać jak działa adaptacja. idealnie widać jak snop światła jest kontrolowany, jak się to zmienia, rozszerza, zawęża, wycina. 

Edytowane przez JacekLZ

panowie, czy ktos sie orientuje czy bmw daje mozliwosc zmiany/oddania auta w leasingu klasycznym przed 24 miesiacami? Auto mam 8 miesiecy. Zmienilem teraz miejsce zamieszkania i lepiej by mi siedzial elektryk (miesiecznie robie jakies 500km )

• Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, macste napisał(a):

Lucky you ale nie pisz że bzdura i jest to standard bo nie jest...

Poza tym ile oliwy wchodzi do diesla 2l - 5l? Jak pisałem do 340 musisz kupić 8l, wchodzi dokładnie 7,2l. Myślę że filtr oleju podobnie.

Podejrzewam, że tylko dlatego, że to 40i to cena jest wyższa niż np w 20d, nawet jeśli chodzi o samą robociznę.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest