Skocz do zawartości

Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi BMW 3 G20/21

dzbpl

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
13 godzin temu, MedicuS napisał(a):

17" chyba nie zmieszczą tarczy M, no i wizualnie to jest dramat 😉

do 330 i mniejszych silników wejdą, do 340 już chyba nie- trzylitrówki maja większe hamulce

• Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, Krzysiek878 napisał(a):

Dzięki za podpowiedzi.

Teraz mam 19 run-flat. I również chcę run-flaty na zimę - samochód używam tylko w długie trasy, często w weekendy.

Wygląd 17 rzeczywiście jest nieco gorszy ale ciekawe czy przy okazji nie będzie pływał przy większych prędkościach?

Według komputera obecne 19 powinienem napompować do 2,9-3,1 bara. Ktoś z was jeździ na tych sugerowanych wartościach?

U mnie na wlepce to są parametry dla pełnego obciążenia.

Normalnie dla 19" mam 2.2/2.4

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

8 godzin temu, MedicuS napisał(a):

U mnie na wlepce to są parametry dla pełnego obciążenia.

Normalnie dla 19" mam 2.2/2.4

Coś małe te wartości ciśnień dla max. obciążenia... jeszcze raz vlepkę bym przestudiował. Przy 340i i mieszanym ogumieniu 225/255 jest po równe 2,7bar (3os).

• Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, macste napisał(a):

Coś małe te wartości ciśnień dla max. obciążenia... jeszcze raz vlepkę bym przestudiował. Przy 340i i mieszanym ogumieniu 225/255 jest po równe 2,7bar (3os).

Standard 2.2/2.4 dla mieszanego, 2.9/3.2 dla max.

Odniosłem się do wpisu, który cytowałem, teraz widzę, że na skróty wyszło i mało logicznie;)

340 jest cięższa od 318d, głównie dlatego, że 318d nie ma silnika, stąd inne wartości, też mam mieszane 😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

W dniu 28.10.2024 o 07:54, macste napisał(a):

19" na nie runflatach (PS4S) jest dla mnie super. 19" rft już zamówione. Wypowiem się później jak w kwestii komfortu. Na pewno 17" w tym aucie wizualnie to dramat ale dla kogoś, kto do tego nie przywiązuje uwagi może ok. 18" bezpiecznie i nie ma dramatu. 

P.S. Ostatnio widziałem G30 na 17"... można. 

To chyba nic nietypowego, ja widuję takie wiele razy dziennie, to chyba najbardziej popularna konfiguracja w służbowych G30 🙂

E30 325i 2d '88 - classic

E36 325i Smurf na tor - klik!

G31 LCI

MX-5 ND '19 track car

36 minut temu, rafaeelloo napisał(a):

Ja mam Rezaw-Plast. Nie śmierdziały, zarówno dywaniki jak i mata w bagażniku. Oczywiście widać, że nie są oryginalne, ale za to cena bardziej ludzka. Spasowanie ok.

I to jest model wycinany pod auto czy jakieś uniwersalne kształty? Zależy mi właśnie, żeby nie śmierdziały, ale jednak żeby też nie były szkaradne. Widzę, że mata oryginał nawet 7 stówek kosztuje. Ładnie się bawią 😉

Godzinę temu, JacekLZ napisał(a):

I to jest model wycinany pod auto czy jakieś uniwersalne kształty? Zależy mi właśnie, żeby nie śmierdziały, ale jednak żeby też nie były szkaradne. Widzę, że mata oryginał nawet 7 stówek kosztuje. Ładnie się bawią 😉

pod auto. Miałem też tego samego producenta w E90. Spasowanie jest ok. Gdybym miał wybrzydzać to kupiłbym oryginalne. Mam w drugim samochodzie oryginalne i "czuć pinionc" 😉 

• Lubię to 1

2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

Zobaczymy jaka przyjdzie oferta na oryginały. Wysłałem maila.

A te słynne EVA ktoś może używa? Taki hit podobno. 

Mam oryginalne dywaniki BMW i ta guma jest jakby trochę plastikowa. Dlatego kupiłem mate to bagażnika Rezaw-Plast, która jest sporo tańsza, ma fajną, miekką gumę i strukturę na wierzchu, która trzyma lepiej przedmioty.  

• Lubię to 1

• Moderatorzy
40 minut temu, mpiech88 napisał(a):

Ona jest z przetłoczeniem auta na tej macie, jako dodatkowy atut wg producenta ?

Wcześniej tak było ale do G20 widzę już normalną bez tego debilnego rysunku..

• Lubię to 1

Dokładnie , ostatnio kupowałem do X1 U11 córki i jest bez tego logo  :). Ogólnie bardzo fajna mata , miękka, antypoślizgowa i oczywiście nie wydaje żadnych zapachów.

• Lubię to 1

50 minut temu, irek.k napisał(a):

Dokładnie , ostatnio kupowałem do X1 U11 córki i jest bez tego logo  :). Ogólnie bardzo fajna mata , miękka, antypoślizgowa i oczywiście nie wydaje żadnych zapachów.

Dobrze, że potwierdzone info. Choć producent na swojej stronie pokazuje chyba dalej z logo, ale np. na Allegro są bez. Mi zależy na macie do G21, cena apetyczna vs oryginalna BMW.

W dniu 27.10.2024 o 21:06, Popsbangs napisał(a):

Aplikacja MyBMW działa Wam bez problemu? Zauważyłem dzisiaj, że przypisuje do moich jazd złe daty. Wszystko jest przesunięte jakby o jeden dzień i miesiąc do tyłu (aplikacja twierdzi, że jeździłem w miesiącu, kiedy jeszcze nawet nie odebrałem samochodu). Rozsypuje się przez to właściwie cały sens statystyk. Co istotne, na "ekranie głównym", tam gdzie jest np. opcja kamery zdalnej i planowania wentylacji, to widać, że wszystko jest poprawnie. Dopiero jak wejdę w opcję "Moje jazdy" to tam się rozjeżdża całość. Dodatkowo, suma jazd z podziałem na lata nie zgadza się z ogólnym przebiegiem auta. Robiłem reinstall aplikacji, ale nie pomogło. Ktoś się spotkał z takim problemem? 

Cześć,

miałem ostatnio również problem z MyBMW i moje jazdy. Pomogły instrukcje jakie dostałem z wsparcia. 
Przesyłam 2nd i ta pomogła:

——

Bardzo prosimy o przeprowadzenie miękkiego resetu komputera pokładowego, aby przywrócić prawidłowe działanie usługi ''Moje jazdy'' w aplikacji MyBMW. 

Aby wykonać reset komputera pokładowego, przy włączonym silniku prosimy wcisnąć i przytrzymać pokrętło do regulacji głośności przez minimum 1 minutę, aż ekran zgaśnie, a system uruchomi się ponownie. Poprawnie wykonany reset symbolizuje dioda modułu SOS znajdująca się na dachu- powinna ona mignąć.

Następnie prosimy o usunięcie profilu kierowcy w pojeździe i zalogowanie ponowne za pomocą aplikacji MyBMW.

CAR > Profile kierowcy > Ustawienia > Usuń.

CAR > Profile kierowcy > Dodaj profil kierowcy > Za pomocą aplikacji MyBMW. 

Jeżeli powyższe kroki nie okazały się pomocne, to bardzo prosimy o przesłanie informacji na temat: modelu telefonu oraz obecnie używanej wersji aplikacji mobilnej wg ścieżki: ikonka człowieka w prawym dolnym rogu → ''Dodatkowe informacje, patrz O aplikacji My Bmw → My BMW np. 3.7.0).

——

pierwsza która nie pomogła

——

dziękujemy za wiadomość e-mail z dnia: 19.09.2024.

Aby upewnić się, że usługi cyfrowe BMW są aktualne, prosimy o wykonanie ręcznej aktualizacji usług ConnectedDrive w pojeździe:

1. Proszę przejść do menu ConnectedDrive w pojeździe (ikonka z globusem).

2. Proszę przechylić kontroler iDrive w podłokietniku tak, by zakładka "Zainstalowane aplikacje" została podświetlona.

3. Proszę nacisnąć przycisk "Opcje" na kontrolerze iDrive.

4. Proszę wybrać punkt "Aktualizacja aplikacji i usług" i poczekać, aż pojawi się komunikat, że dane zostały przesłane.

5. Proszę wyłączyć pojazd i zostawić go na godzinę w obszarze z dobrym zasięgiem sieci (silnik ani zapłon nie musi być włączony).

Następnie prosimy o sprawdzenie czy ustawienia prywatności są włączone. W celu ich uruchomienia prosimy o zastosowanie się do następującej instrukcji:

Car / Pojazd -> Settings / Ustawienia -> General Settings / Ustawienia ogólne - > Data Privacy / Ustawienia prywatności -> Enable All / Włącz wszystkie.

Mamy nadzieję, że przedstawione informacje okazały się pomocne. W razie dodatowych pytań zapraszamy do kontaktu. 

Koledzy, otrzymałem informację, że od 1 listopada zmieniają się ceny pakietów naprawczych. Dealer nie był wstanie odpowiedzieć jakie będą nowe ceny, ale myślę, że taniej to raczej nie będzie. Tak więc, jak ktoś zamierzał taki pakiet zakupić, to jutro ostatni dzień na to. Ja wykupiłem na 4 lata.

Godzinę temu, aleksanderg napisał(a):

Koledzy, otrzymałem informację, że od 1 listopada zmieniają się ceny pakietów naprawczych. Dealer nie był wstanie odpowiedzieć jakie będą nowe ceny, ale myślę, że taniej to raczej nie będzie. Tak więc, jak ktoś zamierzał taki pakiet zakupić, to jutro ostatni dzień na to. Ja wykupiłem na 4 lata.

Ja słyszałem dla odmiany, ze ma być taniej😋 akurat wóz potaniał.