Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Banalne pytanie: jak wyczyścić w wygodny sposób szybę od środka -tył, może jest jakiś patent? Druga sprawa to w trzecim świetle stop mam oryginalny z Bawarii paproch i nie wiem jak go wyciągnąć. Po 4 miesiącach jazdy takie mam problemy :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja mam pytanie do praktyków odnośnie skutecznego i szybkiego preparatu do czyszczenia felg , tak żeby pryskać , chwilę poczekać i spłukać na myjni bez dotykowej czy w domu - bez szorowania- z góry dziękuję
  • Moderatorzy
Opublikowano
Adbl Vampire, Tuga moje dwa ulubione. 90% brudu schodzi bezdotykowo chociaż jeśli nigdy nie używałeś to chociaż raz bym przeleciał jakimś pędzelkiem przed płukaniem - będzie ideał.
Opublikowano
Adbl Vampire.

Liquid czy deironizer ?

One różnią się konsystencją- deironizer jest w formie żelu. No i liquid okropnie śmierdzi, w tym drugim żelowym wyeliminowali ten zapach.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dziwne, u mnie środek działa idealnie, może przez to że hamulce M są inaczej pomalowane. Natomiast korozja zwykłych zacisków i kołnierzy na tarczach jest niezależna od użycia de-ironizera, po prostu są słabej jakości. W F20 po 2 latach już wyglądało to bardzo słabo (hamulce non-m).
  • Moderatorzy
Opublikowano

vampire i tuga mają neutralne pH.

Ja tylko tego używam po sezonie jak zdejmuje jeden komplet i wkładam drugi + leci glinka.

Przy tym zabezpieczam felgi, które będą leżakować i na next sezon przy daily washu apc 1:10 + pędzelek załatwia sprawę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

właśnie zamówiłem ADBL Vampir deironizer , jak często zalecacie korzystanie z tego preparatu do mycia felg ? , tak naprawdę najbardziej brudzi mi felgi to czarnidło do opon , natychmiast felgi robią się po jego użyciu tłuste i łapią każdy brud , a felga choć ładna ,jestbardzo trudna do czyszczenia :duh:

IMG20210820191427.jpg

Opublikowano
A co ma czernidło do opon do felg? :P ja bym często tego nie używał, nawoskuj sobie felgi i zwykłym myciem spokojnie samym szamponem domyjesz wszystko.
Opublikowano
Na stronie BMW pod moim numer VIN również wyskakuje info o tej akcji ale jak zadzwoniłem do serwisu BMW w Częstochowie to u nich pod moim numerem VIN nic nie wyskakuje… ciekawa sprawa
Opublikowano
Na stronie BMW pod moim numer VIN również wyskakuje info o tej akcji ale jak zadzwoniłem do serwisu BMW w Częstochowie to u nich pod moim numerem VIN nic nie wyskakuje… ciekawa sprawa

Pisałem do aso - u mnie taka sama sytuacja

Opublikowano

Pisałem do aso - u mnie taka sama sytuacja

U mnie tak samo

Opublikowano
Pojawiło się info o akcji serwisowej 0041090200, wiecie o co chodzi ?

Z ciekawości sprawdziłem moje auto (G20 330i 01/2021) i okazało się, że jest inna akcja serwisowa na ten pojazd, numer akcji: 0066540100.

Chodzi programowanie sterownika od radarów, jestem umówiony do Bawarii na realizację.

Opublikowano
Czy miał ktoś sytuację, że przekroczył przebieg do pierwszego przeglądu gwarancyjnego? Komputer pokazuje mi, że zostało 3700km i we wrześniu wyjeżdżam na urlop. Przed wyjazdem nie zdążę zrobić już tych 3700km, za to w czasie wakacji zrobię pewnie z 6000-7000km. W jednym serwisie powiedzieli, że jak przejadę więcej niż 10% dotychczasowego przebiegu od momentu pokazania się komunikatu to utracę gwarancję, a w drugim, że nie mam się czym przejmować. Infolinia każe dzwonić bezpośrednio do serwisu :roll:. Ktoś może orientuje się co w takiej sytuacji?
Opublikowano

A może zdążysz przed urlopem zrobić 1700 ? Na serwis możesz pojechać jak jest 2000 km przed wskazaniem.

A jak nie to może zrobić serwis za granicą - teoretycznie można, skoro masz w pakiecie.

No chyba, że nie masz BSI.

Opublikowano
A jak nie to może zrobić serwis za granicą - teoretycznie można, skoro masz w pakiecie.

No chyba, że nie masz BSI.

O tym nie pomyślałem. BSI?

Bmw Service Inclusive