Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przebieg w ogłoszeniu: 279.000 km

Tymczasem: 388.000 km - 04/2017

https://www.olx.pl/oferta/bmw-e60-sedan-czarna-3-0-lpg-231km-jasne-wnetrze-CID5-IDDcOia.html

VIN: WBANA71040B607322 / Seria: 5' E60 / Sales description: 530i / Nadwozie: Limousine

Wersja: ECE / TYP: NA71 / Przekładnia: NA71 / Uk.kier.: Samochód do ruchu prawostronnego

Data produkcji: 02.26.2004 / Lakier: 475 / Poszycie: ABBA

Dane dot. pojazdu

Nazwa Wartość

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność 3

Moc (kW) 170

Napęd HECK

Lakier 475 black-sapphire metallic

Poszycie ABBA Materiał "Edward"/beż

Wyposażenie seryjne

0548 Licznik kilometrów

0851 Wersja językowa, niemiecki

0785 Lampy kierunkowskazów białe

02RA BMW alloy wheel, trapezoid style 134

Opcje wyposażenia

0896 Sterowanie św. do jazdy w dzień

0698 Area-Code 2 do DVD

0888 Literatura pokładowa, duński

0863 Spis dealerów, Europa

0442 Uchwyt do napojów

0441 Pakiet dla palących

08SP Sterowanie CO2

01CA Selekcja COP ważnych pojazdów

0540 Tempomat

0438 Wersja z drewna szlachetnego

0606 System nawigacji Business

0694 Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

08SA Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

0235 Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

0842 Wersja dla zimnych krajów

0205 Automatyczna skrzynia biegów

0488 Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

475 black-sapphire metallic

ABBA Materiał "Edward"/beż

AB Materiał "Edward"

BA beige 3

IPOD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Na prośbę Sprzedającego edytowane dnia 02-02-2010 godz. 21:03

Sprzedający:

Pan K...

kontakt tel.: 530-...-...

Koniec edycji.

Zrzut ogłoszenia 0LX_PL z 02-02-2020, przebieg po korekcie - deklarowany przez Sprzedawcę: 279.000 km, cena wywoławcza: 22.900:

pbzbuns.jpg

Duńskie PAŃSTWOWE przeglądy techniczne:

1. W dniu 25-03-2008 przy przebiegu 127.000km

FbfRNgi.jpg

2. W dniu 08-03-2010 przy przebiegu 187.000km:

zmMhRjc.jpg

3. W dniu 23-02-2012 przy przebiegu 234.000km

cxk8sdu.jpg

4. W dniu 07-03-2016 przy przebiegu 289.000km

4qmKDO3.jpg

5. W dniu 03-02-2016 przy przebiegu 340.000km

qfIG9Hw.jpg

6. W dniu 28-04-2017 przy przebiegu 388.000km

Q7OSEBf.jpg

I jeszcze Skat DK:

xFtP8be.jpg

WII3Lu6.jpg

1FfSAXF.jpg

No i na deser polski raport po korekcie:

www_HistoriaPojazdu.gov.pl

Bezpłatny raport z Centralnej Ewidencji Pojazdów

RAPORT O POJEŹDZIE

BMW, 530i

SAMOCHÓD OSOBOWY, KARETA (SEDAN)

2979 cm3, benzyna, gaz płynny (propan butan)

Rok produkcji: 2004

VIN: WBANA71040B607322

nr rej. PL: TBUHV60

nr rej. DK: YS48640

Dane techniczne:

Pojemność silnika: 2979 cm3

Moc silnika: 170 kW

Paliwo: benzyna

Paliwo alternatywne: gaz płynny (propan butan)

Liczba miejsc ogółem: 5

Liczba miejsc siedzących: 5

Masa własna pojazdu: 1480 kg

Maks. masa całkowita ciągniętej przyczepy z hamulcem: 2000 kg

Maks. masa całkowita ciągniętej przyczepy bez hamulca: 750 kg

Dopuszczalna masa całkowita: 2065 kg

Liczba osi: 2

Dokumenty

Data wydania aktualnego dowodu rejestracyjnego: 24.10.2019

Data wydania karty pojazdu: 02.06.2017

Polisa OC: aktualna

Badanie techniczne: aktualne

Ostatni zarejestrowany stan licznika: 270 232 km

Status rejestracji: zarejestrowany

Informacje, Oś czasu

Dane zagraniczne

2004 Rok produkcji

29.03.2004 Pierwsza rejestracja za granicą

31.05.2017 Pierwszy właściciel w Polsce

Właściciel: osoba fizyczna

Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: świętokrzyskie

31.05.2017 Pierwsza rejestracja w Polsce

23.03.2018 Badanie techniczne (ważne do 23.03.2019)

Rodzaj badania: okresowe

Wynik badania: pozytywne

Ostatni zarejestrowany stan licznika: 252 182 km

(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014)

05.09.2019 Badanie techniczne (ważne do 05.09.2020)

Rodzaj badania: okresowe

Wynik badania: pozytywne

Ostatni zarejestrowany stan licznika: 270 232 km

(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014)

20.10.2019 Zmiana właściciela

Właściciel: osoba fizyczna

Podsumowanie zdarzeń:

Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 2

Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 0

Stan aktualny:

Polisa OC: aktualna

Badanie techniczne: aktualne

Liczba właścicieli: 1

Liczba współwłaścicieli: 0

02.02.2020 10:18:39 Wygenerowanie raportu

PS.

Żeby cofać duńczyka - trzeba być przestępcą bardzo rozzuchwalonym. :oops:

Żeby kupić cofanego duńczyka - nie mam słów - kim trzeba być... :|

Edytowane przez miczek.mk

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Witam i tu chciałbym się odnieść tak ja wstawiłem to auto na olx na prośbę kolegi ponieważ nie.ma konta nie wiedział o tym sam jest wk.... Jak nie wiem co bo tego nie sprawdzał także ogłoszenie zniknęło bo musi sprawę jakoś rozwiązać także proszę o nie udostępnianie mojego nr telefonu bo nie jestem niczemu winny auto wstawiłem na prośbę kolegi o czym przez tel zawsze informuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystawiłeś ogłoszenie kolegi bo nie ma konta na olx? Nie mógł założyć, co? A ty nie mogłeś podać jego numeru telefonu w ogłoszeniu?

Nic nie wiesz o samochodzie ale podajesz swój nr telefonu?

Nie no... To wszystko wyjaśnia :roll: :roll: :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poleć koledze, żeby sobie konto założył, to kilka kliknięć w olxie, dlatego coś dziwnie pachnie takie tłumaczenie, jego nr mogłeś wpisać.

A jak na umowie kupna od handlarza ma wpisany przebieg to chyba nie ma się czego bać, zastanawia mnie tylko czy jeśli faktycznie tak się wpakował, to czy ma możliwość dochodzenia swoich praw po takim czasie i po innym właścicielu po drodze...

On jest właścicielem od 20.10.2019

czy od 31.05.2017?

Opublikowano
Nie każdy się może zna znawco jak Ty poprosił mnie bo cały dzień pracuje i miałem udzielić info tel na temat auta. Auto jest jego i na niego zarejestrowane przez prośbę kolegi nie pozwolę się mieszać z błotem bo to auto nie jest moje i nigdy nie było fakt zapomniałem dodać wzmiankę w ogłoszeniu że aukcja grzecznościowe ale nie jestem alfa i omega i nie przewidział ani ja ani kolega ze auto jest aż tak skręcone dlaczego za przekręt handlarzy ktoś ma mieć pretensje do niego i do mnie gdyby tak nie było to bym się nie zarejestrował specjalnie na forum i nie odpisał przypominam że obowiązuje rodo i bez zgody nie można udostępniać danych dlaczego ktoś ma po mnie jechać że po grzeczności czyjeś auto wystawilem
Opublikowano
Więcej tu nie będę odpisywał kupił auto od znajomego który kupił od handlarza powód sprzedaży za duże dla żony nie wiedział ani on ani kolega o tym przebiegu nie można oceniać ludzi jak się nie zna sprawy zostali obydwaj wydymani nikt tego nie wiedział ja tu tylko pisze dlatego że nie chce żeby ktoś mnie tu oczernial żałuję tylko że wstawiłem auto kolegi i więcej tego nie zrobię bo nie warto p9zdrawiam forumowiczów i proszę nie oceniać ludzi jeśli nie wiecie jaka jest prawda minęło 2 lata chłopak kupił auto nieświadomie tamten też nie każdy sprawdza vin auto zdjąłem z ogłoszeń nie będę brał w tym udziału niestety ale w Polsce tak jest że handlarze oszukują on jest 2gim właścicielem w pl więc przecież nie przekrecil tego licznika przecież to samo przez się mówi A jest teraz zły że nie sprawdził vin będzie jeździł autem i tyle
Opublikowano
To jest nie moje auto jest rodo nie można udostępniać danych jak tu moje zostały udostępnione dlatego też tu pisze że nie jest moje auto i nie chce żeby ktoś mnie tu oczernial przecież samemu w Cepiku można sprawdzić jak po vin bo właśnie gdyby kolega wiedział to by mi nie pozwolił vinu udostępniać ludziom którzy dzwonili i prosili o vin
Opublikowano
Można sprawdzić vin jest u góry data tej 29.03.2004 po cepik wychodzi ten przebieg więc wiadome kto i kiedy skręcił handlarz oszust A gdzie to teraz szukać jak poprzedni właściciel pewno nawet nie ma jego danych
Opublikowano
Nie przyszło wam tu wszystkim przez myśl że jak ktoś został wydymany na aucie o tym nie wiedząc bo nie każdy to sprawdza to nie jego się tu powinno oskarżać bo nie jest 1szym właścicielem auto w kraju tylko ktoś inny był?! Kolega i ja jesteśmy wkurwie..I bo idą obelgi pod naszym adresem A nikt o tym k...A nie wiedział nie należy oceniać kogoś kto tego nie zrobił tym bardziej że nie jest 1 właścicielem w pl
  • Moderatorzy
Opublikowano
Widać,że pewnie nie wiedział obecny właściciel ale to nie zwalnia go z winy nie sprawdzenia przebiegu przed swoim zakupem. Teraz można mu tylko współczuć ale problem ma na własne życzenie.
Opublikowano

Żeby kupić cofanego duńczyka - nie mam słów - kim trzeba być...

To ze twój kolega nie jest I właścicielem auta w kraju, nie zwalnia go od myślenia.

Żal twemu koledze było ok 5euro (za sprawdzenie przebiegu), lub w tamtych czasach ok 100zł u Draya (za szczegółowe sprawdzenie historii auta) ?

Na duńskiej stronie mógł to zrobić za free. Ale jest tak zaje..ny robotą że niema czasu :cool2: .

Dlatego to auto ma na dożywocie, chyba ze trafi na kolejnego naiwniaka.

Ale za to już jest paragraf.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można sprawdzić vin jest u góry data tej 29.03.2004 po cepik wychodzi ten przebieg więc wiadome kto i kiedy skręcił handlarz oszust A gdzie to teraz szukać jak poprzedni właściciel pewno nawet nie ma jego danych

W takim razie pozostaje zgłosić sprawę do prokuratury :!:

Opublikowano
Nie sprawdził i tyle dajcie spokój ma wkur..A zdjął ogłoszenie i tyle szkoda to dalej ciągnąć po co ? Jest problem i tyle teraz można szukać wiatru w polu
  • Moderatorzy
Opublikowano
Może to Go czegoś nauczy. Niech zgłosi się do poprzedniego właściciela i spróbuje załatwić sprawę polubownie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie sprawdził i tyle dajcie spokój ma wkur..A zdjął ogłoszenie i tyle szkoda to dalej ciągnąć po co ? Jest problem i tyle teraz można szukać wiatru w polu

Bardzo dziwne podejście osoby podobno poszkodowanej. Ja będąc oszukany robiłbym co mogę by wykazać swoją niewinność i skazać winnego.

Opublikowano
mój znajomy kupił auto w Szwajcarii i po trzech miesiącach wyszło że ma skręcony licznik i co ma teraz zrobić,sam jestem ciekaw jak to rozwiązać jak będzie kiedyś sprzedawał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest nie moje auto jest rodo nie można udostępniać danych jak tu moje zostały udostępnione dlatego też tu pisze że nie jest moje auto i nie chce żeby ktoś mnie tu oczernial przecież samemu w Cepiku można sprawdzić jak po vin

Szanowny Panie K.

Przykro nam, ale nikt tu Pana nie oczernia, oferował Pan auto po sporej korekcie stanu drogomierza, więc chyba się Panu pomyliły strony medalu.

A że prowadzi Pan działalność gospodarczą, więc z tym RODO myślę, że się Pan mocno zapędził...

Pana dane dostępne są w ogólnodostępnej bazie Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.

https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx

Do tego proszę zauważyć, że w sieci można znaleźć kilka Pańskich ogłoszeń o sprzedaży pojazdów.

bo właśnie gdyby kolega wiedział to by mi nie pozwolił vinu udostępniać ludziom którzy dzwonili i prosili o vin.

Bez komentarza...

Mówi Pan, że szkoda ciągnąć?

Subiektywna opinia, przepisy się istotnie zmieniły w tym zakresie.

I dodatkowa informacja - proszę poinformować kogo tam trzeba, że w związku z zaistniałą tu sytuacją - należy informować, że to auto jest po korekcie stanu drogomierza.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Moderatorzy
Opublikowano
mój znajomy kupił auto w Szwajcarii i po trzech miesiącach wyszło że ma skręcony licznik i co ma teraz zrobić,sam jestem ciekaw jak to rozwiązać jak będzie kiedyś sprzedawał

Prosto, musi poinformować o tym nabywcę.

Opublikowano

Żal twemu koledze było ok 5euro (za sprawdzenie przebiegu),

Przepraszam że tak nie w temacie ale czy poda ktoś namiary na możliwość sprawdzania przebiegu za 5E.

Ja to staroświecki jestem i zawsze na bimmercheck ale skoro można taniej to bym korzystał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu masz za 6,5E bez szczegółów, ale są daty, przebiegi oraz ilość godzin w serwisie:

http://www.auto-records.com/

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy to nie problem prawny kupującego, że kupił z przekręconym licznikiem tylko tego co to zrobił. /nawet nie sprzedającego BO TRZEBA MU UDOWODNIĆ, ŻE TO ZROBIŁ/ Skoro ustawodawca 'zrzucił na system' obowiązek pilnowania przebiegu po stronie użytkownika pozostaje udostępnianie wskazań upoważnionym podmiotom. Dodatkowo każdy kupiony zarejestrowany samochód używany z rynku krajowego /sprowadzony czy nie/ ma 'błogosławieństwo" systemowe które potwierdza przebieg podczas pierwszego badania technicznego. Kupujący ma prawo zakładać, że w obecnej sytuacji prawnej przebieg licznikowy jest zgodny ze stanem faktycznym zarejestrowanym w systemie. /a czy on jest zgodny z faktycznym przebiegiem od dnia produkcji to prawnie nie jest jego problem/ Tyle i tylko tyle. Po to powstały te przepisy aby zwykły kowalski przy zakupie samochodu miał zabezpieczenie prawne i nie musiał prowadzić własnego dochodzenia w tym temacie.

Ale oczywiście całkiem osobna sprawa to co zrobić jak ktoś kupi/kupił taki samochód nieświadomie.