Skocz do zawartości

E46 320d 150km Dziwny dzwięk podczas jazdy z okolic podwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sytuacja dość nietypowa, a mianowicie pacjent (e46 320d 150km) nagle zaczął wydawać dziwne odgłosy podczas jazdy, a po przejechaniu paru km problem zniknął i 80km do domu przejechałem już bez zadnych niepokojacych dzwięków...

Dodam,że samochód pracował wzorowo, tylko wydobywał się skądś ten dzwięk,pojawiały sie też jednorazowe, dosyć mocno odczuwalne uderzenia gdzieś w zawieszeniu, które nasilały bądź zapoczątkowywały dzwięk który slychać niżej na filmikach, warto wspomnieć,ze żeby ten dzwięk ustał trzeba było zatrzymać pojazd, dopóki koła się kręciły on ciągle występował, przy przyspieszaniu jakby się nasilał, przy zwalnianiu zaś częstotliwość się zmniejszała wcisnięcie sprzęgłam,bądz zmiana biegu nie zmieniała nic w tej sytuacji

Pomimo tego,że objawów już nie ma, chciałbym się upewnić czy z samochodem wszystko w porządku, jak ktoś ma jakiś pomysł co to mogło być i co ew. powinienem sprawdzić to będę wdzieczny za pomoc

Niżej filmiki jak to mniej więcej wyglądało

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiś kamień w oponie lub złapałeś coś pod autem i ocierało o koło.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.