Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Temat dotyczy walki z nieodbijajaca kierownicą w 320d. Kierownica odbija tylko na jakieś 60 - 70 %. Wymienione zawieszenie przód całe (amortyzatory, sprężyny, poduszki, laczniki, wahacze, koncowki, drążki, gumy na stabilizatorze) Zbieżność ustawiona, auto jedzie prosto, mimo to auto po skręcie całkiem nie wraca. Chciałem zrobić geometrie ale pan mi powiedział że w E46 to tylko jeżeli mi zabezpieczenia na poduszkach skasuje. Myślałem, że może to źle skasowany luz na maglu ale śrubę znowu cofnalem i nic się nie zmieniło. Nie ma już pomysłu co to może być. :mad2: Pomóżcie bo ręce opadają
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie wygląda na problem z maglem, sam kasowałeś ten luz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak, według wytycznych mechanika na skręconych kołach, dokrecalem delikatnie, kontrolując luz i kręcąc kierownicą czy aby na pewno nie za ciasno... Teraz z powrotem ta śrubkę wróciłem jak było ale efekt zaden, kierownica wraca ale nie całkie, tak brakuje jej może ze 20 %. Zauważyłem dzisiaj, że po wyjściu z zakrętu tak jakby ją coś lekko trzymało mimo prędkości, ściąga na stronę skrętu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poluzuj jeszcze, ewidentnie tu jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Już dosyć mocno ją poluzowalem, boję się jej bardzie odkręcać. Kierownice coś jakby trzymało po wyjściu z zakrętu, dopiero po chwili zaczyna wracać do siebie.. wczoraj sprawdziłem jeszcze raz poduszki itp, wszystko działa..