Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search:

Witam, dzisiaj podczas jazdy wyskoczył mi błąd napędu "jedz wolno dalej, pełna moc silnika niedostępna."

Po czym auto zgasło, i nie dało się już odpalić, niby kręcił prawidlowo ale załapać nie chciał.

Spotkał się ktoś już z czymś takim?? Co może być przyczyną??

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego musisz podać kod błędu. Ten komunikat może mówić o wielu usterkach.
Opublikowano

Tak jak kolega wapomniał najlepiej odczytać kod błędu na kompie od tego zawszę sie zaczyna inaczej książkę można napisać :lol: Ale tak na uspokojenie to jeżeli silnik równo kręci i czuć że ma kompresję na cylindrach to pomyślałbym o czujniku albo zaworze na listwie wtryskowej. U siebie jak zamontowałem Speedbuster(Chippbox) to na wtyczce obiegowej

nie stykała masa na pinie. Autko gasło i trzeba było poruszać kostką doraźnie. Być może coś tam konkretnie nie styla albo wysiadło. Drugie co to czujnik położenia wału korbowego albo wałków rozrządu. Przy takich awariach auto gaśnie i nie da się odpalić. Niech mnie ktoś poprawi jakby coś :cool2:

Opublikowano

U mnie dokładnie tak wyglądała awaria EGR. Zaciął się w takiej pozycji, że po wyłączeniu silnik już nie odpalił.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wszystkie błędy jakie pokazał komputer były z ciśnieniem paliwa.

Ciśnienie podczas kręcenia zamiast ~200 barów, pokazywało 400-600.

Czy to będzie tylko regulator ciśnienia czy może być coś poważnejszego??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.