Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, sprawa wygląda następująco.

Zakupiłem auto jakiś czas temu i nie sprawiało problemów, aż do przedwczoraj kiedy to przy próbie odpalenia auta nic się nie dzieje oprócz tego, że cały czas na ekraniku wyświetla się ikona check engine. Dzień wcześniej działało bez problemu, akumulator działa, wszystkie funkcje elektroniczne również, słychać tylko krótkie cyknięcie przy próbie odpalenia i tyle, komputer pokazuje, że silnik działa (co jest nieprawdą).

BMW e87 116i 1.6 (122km) 2008r. polift

Jakieś pomysły? Na pewno udam się do mechanika (problem, że teraz musi mnie ktoś holować) bo auto odmówiło posłuszeństwa, ktoś spotkał się już z takim przypadkiem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tydzień temu miałem to samo, tylko że posiadam to auto z silnikiem diesla przed liftem. Po podłączeniu kompa żadnych błędów. Po 2 dniach szukania okazało się, że wiązka przewodów w progu utleniła się ze starości... Po wizycie u elektryka, który to zalutował i usunął zzielenienie przewodów auto pali bez problemów.

Możesz sprawdzić wszystkie kable, kostki itd. Może też pompa paliwa lub świece ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może klema ibs, miałem taki przypadek w e60, zero reakcji na przycisk start.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.