Skocz do zawartości

x5 3.0i problem z hdc i grzaniem foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim. Mam problem w mojej x5 z grzaniem obu przednich foteli i z asystentem zjazdu... Mianowicie ani grzanie ani hdc nie działa po wciśnięciu przycisków na panelu środkowym (brak reakcji, żadna kontrolka nie miga ani się nie zapala). Sprawdzane bezpieczniki, wymieniony nawet panel. Reakcja taka sama... Pozostałe przyciski działają (pdc, bagażnik, dsc) Ma ktoś jakiś pomysł...

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie działa od kiedy kupiłeś samochód czy się zepsuło? Mogą być maty popalone, może ich w ogóle nie być jak nie grzało od początku bo ktoś przełożył fotele..
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm

dzięki za odpowiedź...

nie działało od początku...ani jedno ani drugie...

Miałem chwilę to zaglądnąłem pod fotele.. i teraz pytanie...

może ktoś powiedzieć które przewody mają iść do mat grzejnych (żeby sprawdzić czy są).

Fotele nie wyglądają na wymieniane i nawet data na elementach od spodu jest taka sama jak data produkcji...

i oczywiście nasuwa się pytanie także o niedziałającego asystenta zjazdu...

(stąd moje pierwotne przypuszczenie - jakże mało prawdopodobne - o uszkodzeniu panela, co okazało się nieprawdą)

Jeszcze jedna sprawa udało mi się podpiąć pod inpę?? i nie da się połączyć z panelem...

dodatkowo wyszedł błąd bezpiecznika uderzeniowego na akumulatorze wraz z brakiem zasilania na airbagach (poduszki są bo sprawdzałem).

Czy to może mieć jakiś wpływ?

W końcu muszę to ogarnąć ale nie służy temu ani pogoda ani czas niestety.

Z góry dziękuję za pomoc.

A tak poza tym to samochód jest rewelacyjny jak na ten wiek oczywiście :). Miałem przyjemność jazdy ostatnio w warunkach zaśnieżonej drogi i w porównaniu z osobówką z przednim napędem jest bosko...:)

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, mam ten sam problem w E53, 3.0d, 2003. Nie działa asystent zjazdu oraz podgrzewanie foteli. Może ktoś rozwiązał podobny problem?