Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie jak w temacie bardzo chcialbym was prosic o informacje dotyczace podlaczenia navi Mam bmw f10 2.0d 2010 posiadam oryginalnie radio bez nawigacji Alpine ze srednim wyslwietlaczem(CIC).Kupilem nowe radio firmy Magnetti marelli z bmw 2014roku(NBT oryginalnie bylo razem ze srednim wyswietlaczem) z nawigacja ,dab ,bluetooth ,kupilem bez wyswietlacza.Podlaczylem ale radio nie chce sie uruchomic nie slychac wiatraczka itp ,poczytalem troche na ten temat i wiem ,ze potrzeba adapteru chcialbym zapytac czy ten przedmiot z link u ponizej wystarczy? mam wyswietlacz CiC ,musze zmienic na ten poliftowy ?NBT czytalem ,ze trzeba zmienic jeszcze modol icm oraz zgw ?czy to prawda ? czy moze ten adapter pomoze i obejdzie sie bez wymiany tych modolow ?prosze o odpowiedz pozdrawiam

https://www.ebay.co.uk/itm/Plug-and-Play-BMW-F20-F30-CIC-NBT-NBT2-EVO-Retrofit-Navigation-Adaptor-Emulator/274046306177?hash=item3fce6ec781:g:RAMAAOSw6KxcPtwx

lub

https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-F10-F20-F15-F30-NBT-EVO-Plug-and-Play-Retrofit-Navigation-Adapter-Emulator/222849832115?hash=item33e2e294b3:g:2VgAAOSwsFpWR6al

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakup bez sensu,trzeba było od razu kupić nbt professional z dużym wyświetlaczem.Tego radia i tak nie odpalisz u siebie bez odpowiedniego ekranu i do tego jeszcze nbt adapter potrzeba w twoim roczniku koszt jakieś 350-400€.Bez niego musisz wymienić zgw,cas,icm.Nbt professional tez potrzebuje adaptera w twoim przypadku.
Opublikowano
Dziekuje bardzo za odpowiedz ,kupilem w dobrej cenie takze oplacalo mi sie oczywiscie dokupie ekran z kablem LVDS jesli bede mial pewnosc ze bedzie to dzialac ,nie zalezy mi na proffesional ,bardziej na DAB i NAVI ,w ktorej wiem ze moja wersja bussines posiada ,chcialbym jeszcze zapytac o jeszcze jedna sensowna kwestie mianowicie ,czy ten emulator ma jakies specjalne oznaczenie ? i czy wersja emulatora dla proffesional badz bussines jest taka sama ? czy mozna kupic emulator na allegro badz ebay ? dziekuje pozdrawiam oraz zycze wszystkiego dobrego