Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chętnie poznam opinie na temat tego oleju BMW TwinPower 5w30. Zacząłem myśleć o nim po obejrzeniu testów gościa z yt który wykonuje test tarcia i wynik jest niesamowity, czołówka z testowanych oleji .

Będę wymieniał rozrząd, chce zalać najlepszy dostępny olej by ulżyć dla motoru. Mój motor 2.0d 120kw ;)

Opublikowano
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że oryginalny olej BMW to odpowiednik Shella AM-L. Taki posiadam w swoim N47 i kultura pracy na zimnym jest bardzo dobra.
Opublikowano

Ja również obecnie mam zalanego AM-L w N47 i też ogólnie jest ok. :P a na OIL CLUB .RU można przeczytać :

http://Poniżej znajduje się oficjalna odpowiedź Shell.ru:

„Oleje Shell Helix Ultra Professional są bardziej przeznaczone dla stacji paliw i serwisów więc ich znalezienie w sprzedaży detalicznej może być trudne.

Produkty Shell Helix Ultra, bez Professional, są przeznaczone do sprzedaży detalicznej.

Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 i Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 są całkowicie identyczne, ale ECT C3 ma również homologacje GM dexos 2TM i Chrysler MS11106