Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, słonik40 napisał(a):

1. Możliwość kontroli dostępu oraz pobrania historii/zużycia energii dla wallboxa  niepodłączonego na stałe do netu

2. prawidłowo zapisywanej historii ładowań i zużytej energii.

Apropo punktu 2. na 99% jestem pewny ze masz cos po prostu zje*** u siebie i nie ma to nic wspolnego z wallboxem Tesli. Az sprawdze z ciekawosci u siebie dzisiaj i dam Ci znac.

Apropo punktu 1. --> Ja jak boga kocham Cie nie rozumiem. Przeciez Ci pisze jak krowie na rowie ze te opcje sa dostepne bez internetu.

Co ma dostep do internetu do historii ladowan z wallboxa?

slonik, o czym Ty chlopie piszesz???

APropo kontroli dostepu - przeciez w ladowarce Tesli mozesz wrecz wpisac VIN auta ktore ma prawo sie tylko ladowac:

Kontrola dostępu do Wall Connector | Obsługa Tesla — Polska

Halo??

Nie myl zlego softu z niekumatym userem ktory nie potrafi przeczytac instrukcji obslugi bo sie blaznisz publicznie (!)

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Halo. Prosty use case. Wynajmujesz apartamenty, bierzesz od tesli destination charger który instalujesz w miejsc bez WiFi. Jak przyznać gościowi dostęp i go rozliczyć? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, słonik40 napisał(a):

Halo. Prosty use case. Wynajmujesz apartamenty, bierzesz od tesli destination charger który instalujesz w miejsc bez WiFi. Jak przyznać gościowi dostęp i go rozliczyć? 

Tesla Destination Chargers sa ZA DARMO na calym swiecie.

Idea jest taka, ze Kowalski wybierze Twoj hotel z Dest. Charg. zamiast innego hotelu bo bedzie mogl sie u Ciebie przy okazji za friko naladowac.

Wallboxy Tesli nie sluza do Januszowego biznesu zarabiania na kWh, LOL

Jak Ty to sobie wyobrazasz - codziennie czy co drugi dzien manualnie w internecie przyznajesz dostep kolejnemu gosciowi ktory nocuje w Twoim "apartamencie"?

O kur** chlopie, grubo odlatujesz.

Mam dla Ciebie rozwiazanie godne Twojej januszerki - zainstaluj wallboxa w skrzynce z klodka i udostepniaj go dla gosci swojego apartamentu jak Ci zaplaca ryczaltem 100 PLN za jednorazowe naladowanie swojego BEVa.

Zabiles mnie 🤣

Mam rozwiazanie Twojego "problemu" 😄

https://amperepoint.com/products/metal-cabinet-for-ev-charger-amp-box-with-pole

1. W Walboksie Tesli konfigurujesz dostep dla wszystkich.

2. Klientom apartamentu wysylasz kod do zamka i liczysz dutki 👍

Zrzut-ekranu-2025-01-30-183716.jpg

Zrzut-ekranu-2025-01-30-183800.jpg

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Stary sam się teraz ośmieszyłeś. Karzesz ludziom kupować zamek na kod a wystarczył by otwarty endpoint z możliwością wysłania zaszyfrowanego kodu dostępu chociażby z apki tesli. Jak hotel ma otwarty parking to jest must have zabezpieczyć się przed niechcianym dostępem a życie pokazuje że największe zlodzenie prądu to przeważnie kierowcy tesli 😀 z rok demu na polu kampingowym gość schował Teslę w namiocie, parę dni temu jakiś inny matołek podpiął się do osiedlowej latarni.

poza tym zdarza się na przykład że w obiekcie działa kilka operatorów obsługujących turystów a przykładowo hala garażowa jest jedna. Niestety programiści i designerzy softu w tesli to najwyraźniej banda matolow która ani nie potrafi prostego dodawania zaimplementować dobrze, zaokrąglanie liczb to wciąż dla nich magia a sensowna kontrola dostępu to wodoo więc nie pisz mi tu o jakiś przewagach bo ja na przykładzie wallboksow widzę miernotę. Plus że jest tanio  

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

slonik, ja mysle ze dla wymagajacego klienta jak Ty najlepszy bedzie wallbox Porsche, z pewnoscia ma te wszystkie funkcje o ktorych piszesz ze sa niezbedne w Twoim przypadku 👍

sprzedaj wallboxy Tesli, chetni sie na pewno znajda i zdaj relacje z nowego wallboxa 👍

(ja tak zrobilem np z wallboxem BMW - byl po prostu technologicznie przestarzaly dla moich Tesli wiec sie go pozbylem bez zalu)

Rechotem losu jest to, ze mam teraz BMW ktore jest rowniez technologicznie przestarzale i sie laduje 1,7x wolniej niz pozwala na to wallbox Tesli 🤣

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fioletowy Taycan znalazł dziś niestety nowego właściciela, a to że wallbox Porsche jest technologicznie lepszy to nie mam wątpliwości. Masz lte, masz też rfid a rfid w niemieckim premium potrafi wyglądać tak 

https://archiwum.allegro.pl/oferta/chip-rfid-inteligentny-brelok-z-herbem-porsche-i14556140670.html

odpalisz nim nie tylko wallboxa ale 95% ładowarek w Polsce po czym na koniec miesiąca przyjdzie ci fakturka na firmę a kwota zostanie automatycznie pobrana z karty