Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@boohmachermam już 2 suvy i trzeci to tak średnio potrzebny, chyba że było by to coś typu x7 z bardzo dużym bagażnikiem, ewentualnie coś sportowego. Generalnie auto musi mieć to coś w sobie.

@adamjttk Polska to duży kraj, prawie 40 milionów ludzi, Gdańsk jest dużym i bogatym miastem. Popatrz sobie chociażby na ogromną akademie medyczną, czy nowe biurowce w oliwie. Tam nie pracują ludzie zarabiający do 120 tysięcy rocznie a sporo więcej. Wiekszosc tych biurowców stoi teraz pusta bo ludziki raczej pracują zdalnie dla zachodnich korpo. Do tego dochodzi tysiące firm czy różnej maści usług/specjalistow. Przekłada się to na to co widzisz na ulicach a mianowicie drogie fury różnych maści. Odcinek którego fotkę strzeliłeś akurat jest chyba jedyńym odcinkiem który ma buspas, do tego jest on notorycznie zakorkowany i jak ktoś codziennie nim jeździ lub wraca z roboty to elektryk tutaj sprawdzi się najlepiej. Odnośnie komunikacji to wszystkie elektryczne/wodorowe wynalazki to jest sponsoring unii.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, słonik40 napisał(a):

Przekłada się to na to co widzisz na ulicach a mianowicie drogie fury różnych maści. Odcinek którego fotkę strzeliłeś akurat jest chyba jedyńym odcinkiem który ma buspas, do tego jest on notorycznie zakorkowany i jak ktoś codziennie nim jeździ lub wraca z roboty to elektryk tutaj sprawdzi się najlepiej. 

Przylecialem na 2 dni do Polski, szedlem akurat Kartuska do sadu i strzelilem ta fotke bo przypomnialo mi sie, ze napisales ze Polacy nie lubia elektrykow.

A troche tych elektrykow juz jak widac jezdzi, zielone tablice widac czesciej i czesciej i mnie to bardzo cieszy.

I zamoznosc mysle az tak duzo do tego nie ma - egolf czy i3 kosztuja juz niewiele, TM3 to tez relatywnie tanie i dostepne auto cos jak jakis Passat.

Doplaty sa wg mnie bardzo wazne - ludzie musza sie po prostu oswoic z nowa technologia, jak zobacza ze sasiad jezdzi i chwali to sami tez beda ciekawscy nowej technologii.

.

Opublikowano

Zgadzam się z tym, że elektryków przybywa.

Ale nie zgodzę się, że zamożność nie ma do tego dużo. Wskazane przez Ciebie samochody nie kosztują niewiele i są jako nowe lub prawie nowe poza zasięgiem większości Polaków. Wystarczy spojrzeć na statystyki jakie samochody są użytkowane. No i jeszcze jedna kwestia, która jest dosyć oczywista, ale wyszła przy okazji mojej wczorajszej rozmowy ze znajomym/klientem. Prosił mnie o sprawdzenie umowy leasingu na Opla i przy okazji zeszło na elektryki. Chętnie by takiego kupił, ale mieszka w bloku i nie ma jak tam go ładować. Chyba że kilkunastometrowym przedłużaczem z gniazdka z domu, co jest dosyć bezsensowne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zamożność ma tyle do tego że można sobie pozwolić na zakup więcej samochodu niż jeden. Jeśli ktoś jeździ codziennie po zakorkowanym mieście do pracy, mieszka na przedmieściach i jeszcze na jego drodze jest sporo bus pasów całkiem rozsądne jest kupienie elektryka chociażby jedynie na dojazdy do pracy. 

z innej beczki. Dzisiaj ratowałem znajomą uwięzioną w lexusie. Coś tam padło, elektryka chyba siadła a znajoma siedziała uwięziona w aucie bo elektryczne klamki nie chciały otworzyć drzwi lol 😀 dzwoniła nawet do salonu i babka w salonie kazała jej naciskać kilka razy guzik otwierania drzwi który oczywiście nie działał. Dobrze @adamjttk że pisałeś kiedyś o klamkach awaryjnych bo dzięki temu szybko temat udało się opanować. Swoją drogą Lexus ma też otwieranie drzwi elektryczne i jak z auta się wysiadło i zamknęło to oczywiście w normalny sposób otworzyć się także nie dało 😀😀😂 najzabawniejsze jest to że nawet babka z salonu nie pomyślała onawaryjnym otworzeniu drzwi pomimo tego że klamka awaryjna w lexusie jest duża i doskonale widoczna