Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś podrzuci informację gdzie mogę dostać schemat wiązek elektrycznych do E 38, 3,5 z 98 r, albo ktoś takowe posiada? Konkretnie chodzi mi o wiązki odpowiedzialne za ABS i ASR: jest to bezpiecznik F17, który następnie "rozchodzi" się na bezpieczniki F 33, F44 i F 45. Jak również pompa paliwa:Bezpiecznik w bagażniku F 57 oraz przekaźnik nr 3 tej pompy. Związane jest to z problemem silnika. A mianowicie: Po załączeniu zapłonu i to nie za każdym razem na wyświetlaczu pojawia się komunikat " MOTOR NOT PROGRAMM i silnik przechodzi w tryb awaryjny. Czasami się zdarza, że podczas jazdy pojawia się ten komunikat i dodatkowo, ( lecz też ne za każdym razem) zapala się kontrolka ASR. Dziwne, bo ASR nie działa, a ABS działa. A może ktoś da namiary do elektronika, który podjął by się tej naprawy? Z góry dziękuję za zainteresowanie się zagadnieniem. Pozdrawiam. Ernest.
Opublikowano
Dzięki śliczne za szybką, sprawną i rzeczową pomoc. Mam nadzieję, że na podstawie tych wykresów mój elektronik znajdzie lokalizację wiązek które go interesują?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest trochę szukania -tam jest chyba wszystko począwszy od zmiany żarówek , kończąc na przekładce silnika .

Najlepiej szukać po słowach kluczowych.

Wpisz vin auta - wtedy najlepiej dopasuje wyszukiwanie .

Powodzenia

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Tak. Dziękuję. Wstępnie sprawdziłem jak to działa. Nie mam wiedzy elektronicznej, więc nie wiem czego szukać. Mam nadzieję, że przy dobrej chęci i błyskotliwości elektronika nie powinno być dla niego z tym problemu. Jeszcze raz serdeczne dziękuję za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Twoich okolicach nie znam mechaników , może ktoś się odezwie od Ciebie .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"