Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy Formumowicze!

Na początek chciałem się przywitać i pozdrowić Wszystkich, gdyż jest to mój pierwszy post.

A teraz do rzeczy.

W grudniu zmieniłem F34 na F31. Stwierdziłem, że dzieci już wyrosły z wózków, więc może coś bardziej poręcznego. Po przesiadce mam problem z fotelikiem syna (Recaro Monza Nowa 2 isofix). Otóż po wpięciu w isofix odległość między fotelikiem a zatrzaskiem pasa bezpieczeństwa jest tak mała, że bardzo trudno jest zapiąć pas. Dodatkowo klamra jest pod katem, co jeszcze bardziej utrudnia zapięcie. O samodzielnym zapinaniu przez syna nie ma nawet mowy. Zastanawiam się czy to kwestia tego konkretnego fotelika, czy po prostu miejsca jest tyle, że z każdym na isofix tak będzie.

Moze macie jakies doświadczenia w tym temacie i możecie coś podpowiedzieć. Wybieram się do sklepu, żeby poprzymierzac rózne modele, ale może nakierujacie mnie na cos. Bedę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano
Też mnie to ciekawi, w E90, F10 i teraz w F30 jest tak samo beznadziejnie (fotelik Recaro i jakiś inny nie pamiętam oba isofix - ale problem ten sam ). Możne foteliki BMW są w tym zakresie lepsze?
Opublikowano
Moja zona tez na to narzeka jak zapina pas siedzac na miejscu obok. Ja jak zapinam pas stojac poza samochodem to jakiegos szczegolnego problemu nie mam ale rzeczywiscie jest tam malo miejsca. Nie mam wielkiego porownania jak jest w innych samochodach bo drugie auto jakim woze corke to 2 drzwiowa Laguna Coupe gdzie tylna kanapa jest wyprofilowana i tam wyglada to podobnie. Zona jednak twierdzi ze w Lagunie jest latwiej.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu