Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Guzior2 - strzał w 10. E46 320D 136 KM rok prod. 1999.

Dla mnie kolejne rozczarowanie. Czyli rozumiem, że w F10 może nie być ani Webasta ani elektrycznej nagrzewnicy i przy odbiorze z salonu w prezencie od dealera dostawało się na zimę czapkę uszatkę i ciepłe kalesony?

No bo bez pomocy „z zewnątrz” diesel przy mrozach będzie ciepły po jakichś 15 km. Jak dobrze pójdzie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Guzior2 - strzał w 10. E46 320D 136 KM rok prod. 1999.

Dla mnie kolejne rozczarowanie. Czyli rozumiem, że w F10 może nie być ani Webasta ani elektrycznej nagrzewnicy i przy odbiorze z salonu w prezencie od dealera dostawało się na zimę czapkę uszatkę i ciepłe kalesony?

No bo bez pomocy „z zewnątrz” diesel przy mrozach będzie ciepły po jakichś 15 km. Jak dobrze pójdzie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O czym Ty piszesz?

W f10 520d ciepłe powietrze do kabiny przy -18*C napływało po około 2 minutach. Bez webasto, bez 4 strefowej klimy (wiec tez bez elektrycznych nagrzewnic).

W 3.0d może być nawet ciut szybciej.

Ludzie. Mały obieg, sprawne termostaty, chlodnica egr i nagrzewa się błyskawicznie.

Wyczuwam w tym wątku wiele ... 'nie wiem, ale się wypowiem'.

Opublikowano

4 strefowa klima daje DODATKOWE nagrzewnice elektryczne dla tylnych siedzeń. PTC w HVAC masz przy zwykłej klimie też.

Masz ciepło z nawiewu po dwóch minutach przy -18 stopniach tylko i wyłącznie z tego powodu.

Nie będę komentował rewelacji o nagrzewaniu się płynu chłodniczego od chłodnicy EGR w fazie rozruchu samochodu.

Lektura newtis rozwiewa wszelkie wątpliwości na ten temat.

Masz rację, wątek zaczyna przybierać formę „nie wiem ale się wypowiem”. Tyle, że ja od początku sugerowałem autorowi sprawdzenie moich przypuszczeń u kogoś kompetentnego.

Najwyraźniej nie u Ciebie. Jedyną osobą, która napisała tutaj coś kompetentnie, krótko i rzeczowo jest Guzior2.