Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w zwyklych lampach (z h7) moge zakodowac, aby w dzien swiecily tyloo ringi a po zapadnieciu zmierzchu dolaczyly sie swiatla mijania? Ringi u mnie swieca na bialo. Wiem ze gdzies jest opcja zakodowac aby zwiekszyc jasnosc ringow. A i czy programem diagnostycznym TEXA jestem w stanie wykonac programowanie/kodowanie.
Opublikowano
Jeśli nie masz fabrycznie czujnika zmierzchu to raczej nic z tego nie wyjdzie. Gdybyś miał, to działałoby to tak jak piszesz. Poza tym, można również zmienić czułość tego czujnika za pomocą kodowania.
ad®ian™
Opublikowano

Musze sorawdzic heszcze raz, ale jak odkodowywalem VIN to w opcji wyposazenia mialem drl

A czy programem TEXA da rade kodowac?

Edit: w wyposazeniu mam 8TL i 8TN - ktos moze dokladnie objasnic co to oznacza?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale potrafisz korzystać z komputera i google? Ja znalazłem odp w SEKUNDĘ!

8TL -Daytime driving lights front and rear active

8TN -Selectable day driving lights via menu

Opublikowano
Ale potrafisz korzystać z komputera i google? Ja znalazłem odp w SEKUNDĘ!

8TL -Daytime driving lights front and rear active

8TN -Selectable day driving lights via menu

Sluchaj kolego...oznaczenie po angielsku, bq nawet po niemiecku to znalazlem od razu po odkodowaniu swojego VIN. Chodzi mi o dokladne opisanie co to oznacza. Glownie chodzi o 8TN, bo 8TL juz wiem ze to swiatla dzienne z tylu.

Opublikowano
Dobra, do czego zmierzam. Mam zwykle lampy h7, ale mam tez czujnik zmierzchu i kod w wyposazeniu 8TN. Wydaje mi sie, ze dzienne powinny sie przelaczac na ledy w dzien i po zmierzchi mijania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra, do czego zmierzam. Mam zwykle lampy h7, ale mam tez czujnik zmierzchu i kod w wyposazeniu 8TN. Wydaje mi sie, ze dzienne powinny sie przelaczac na ledy w dzien i po zmierzchi mijania.

To źle myślisz.

Jeśli masz H7 to ringi nie mogą służyć jako światła DRL.

Opublikowano
8TL to opcja zapalania swiatel mijania jako dziennych, teoretycznie mozna zakodowac by swiecily tylko ringi ale jak zauwazyles swieca one bardzo slabo w lampie halogenowej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No masz no i? To nie są kody które oznaczają że drl jest realizowane ringami