Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam do Was wielką prośbę, czy wymiana silnika w e90 z modelu 318/320 na silnik z modelu 325i jest możliwa? Czy jest bardzo droga i czy w ogóle opłacalna? Powodem wymiany jest to iż swoje bmw rozbiłem niestety pokrzywiło podłużnice trochę, lecz silnik jest cały i czy lepiej kupić któryś z tych modeli benzynowych z uszkodzonym silnikiem jeśli się trafi taniej czy lepiej od razu szukać wersję 2.5l?
Opublikowano

Jest droga.

To nie tylko silnik ale skrzynia dyfer, zawieszenie, półosie, hamulce,komp, kodowanie i wiele innych nawet amory bo silnik cięższy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Silnik, skrzynie, dyfer, półosie oraz komputer mam z swojego, mam rozbite jedynie zawieszenie przednie (prawe koło głównie) oraz chłodnice i ta jak pisałem podłużnice lekko wykrzywione, mając to wszystko, waszym zdaniem opłaca się w coś takiego bawić, czy lepiej szukać tylko ten sam model, czy mogę z wszystkich modeli?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego nikt Ci nie powie czy to jest opłacalne. Zbyt dużo niewiadomych. Jeżeli uda się kupić tanio auto z np. rozwalonym silnikiem, jakieś może 2.0si bo miały niezłe wyposażenie, i do tego zrobisz większość pracy sam, to pewnie będzie to opłacalne. Jeżeli nie masz o tym pojęcia to skończy się wożeniem od jednego "speca" do drugiego dwóch samochodów na lawecie.
3A0jS9b.png
Opublikowano
To mam jeszcze jedno pytanie, bo tego nie wiem, czy przełożenie samego komputera wystarczy czy trzeba jeszcze coś z elektroniką robić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz pojęcie o mechanice i elektronice i potrafisz coś sam porobić to rób swapa jak nie to moim zdaniem się w to nie pchaj bo tak jak kolega pisze będziesz jeździł od mechanika do mechanika.