Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema 2 pytanka

1.

Ilu z was musialo wymieniac sam egr nie mowie tu o elektrozaworze sterujacym.

2. po wymianie robi sie adaptacje?

Opublikowano
Tez tak myślałem ale nawet na jakiejś motoryzacyjnej stronie czytałem że żywotność jego to około 200000
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wyciągnij go, wyczyść i sprawdź czy chodzi bez zacięć, jeśli wszystko będzie ok to nie ma sensu wymieniać
Opublikowano
Mam bald 4501 przeplywke podmienialem na nowa bez poprawy i elektrozawor od egr tez i nadal bald powraca. Przy srednim obciazeniu czasami szarpiedzieje sie tak tylko w okolicach 1400 obrotow
Opublikowano

A wiec napewno egr moze sie zuzyc przez to nie dziala poprawnie. z pompka podcisnienia przetestowalem nowy i stary.

Nowy na całej linii trzyma podciśnienie. Stary do 300 wciąga powietrze. Chwilowo nowego nie mogę zamontować bo przyszła druga wersja bez klapy. Ja mam krótką wersję z dokrecana klapa.

https://youtu.be/HDz5TnriA8U

Opublikowano

Egr zmieniony podcisnienie trzyma byl przeciek na krotkim wezu idacym od pompy podcisnienia. Auto nie szarpie przy delikatnej jeździe brak błędu 4501.

Warsztat problemu nie znalazł sam to rozwiązałem :mrgreen:

pozdr