Skocz do zawartości

530d 2003r. rozkodowujące się kluczyki

saddamuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w nowy roku .

Od około 2 tygodni mam problem, mianowicie oba kluczyki w których zostały wymienione akumulatorki jakiś czas temu co dwa,trzy dni rozkodowują się , trzeba je znów zakodować i problem na chwilę znika.

Przetrzepałem inpą auto ale nie ma nic co mogło by odpowiadać za to jakieś błędy etc.

Kluczyk tak jak i auto poliftowe .

Jeszcze raz prze-lutowałem akumulator samą płytkę ze względu na powstałe siwe naloty wymyłem w myjce ultradźwiękowe ale nic to nie dało, akumulator naładowany, na obu kluczykach dzieje się to samo.

żadnych innych problemów z elektryką nie zauważyłem w samochodzie, typu jakieś dziwne działanie modułu komfortu itd.

Czy ktoś miał podobny problem ?

• Zasłużeni forumowicze
Kupiłeś takie żółte LIR 2025 ? Może trafiłeś, że te akku były jakieś zleżałe i nie trzymają pojemności, a już z natury pojemność ich jest niewielka. Jakie napięcie ? Zostaw na półce na tydzień czasu i zmierz ponownie.

Kupiłem LIR2032 w maju działały bez zarzutu aż do pewnego momentu. Akumulatory są na moje oko sprawne sprawdzałem je pod obciążeniem czy nie spada zbytnio (V). Gdy przestają reagować wystarczy zakodować i hulają ponownie ale to trochę uciążliwe.

Update:

Rozebrałem kluczyk odłączyłem baterię , a sam układ wymyłem porządnie ciepłą wodą z odtłuszczaczem następnie wrzuciłem na 5-10 minut do myjki ultradźwiękowej potem suszenie instalacja akumulatora i wygląda na to że wszystko jest oki póki co .