Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy od jakiegoś czasu od strony kierowcy gdzieś w nawiewach słyszę taki jakby gwizd. Zauważyłem że on niknie gdy wcisnę diodę z literką A w środku. Ten czujnik mam włączony więc świeci się dioda. Dzwięk przestaje gdy wyłącze ten czujnik.Gdzie szukać problemu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest klawisz od obiegu wewnętrznego . Z literką A jest to tryb automatyczny to znaczy obieg wewnętrzny jest aktywny gdy czujnik jakości powietrza stwierdzi zanieczyszczenie . Ikona z samym kółkiem to wymuszony obieg wewnętrzny . Jeśli przy żadnej ikonie nie świeci się kontrolka to jest tylko obieg zewnętrzny . Może akurat słyszysz jakiś szum od wentylatora .
Opublikowano
Nie kolego jest to ewidentnie gwizd od strony kierowcy i za ten pisk odpowiada czujnik zanieczyszczeń.....NIe wiem gdzie szukac problemu? MOże tam jest jakiś silniczek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik jest po podniesieniu maski po stronie pasażera koło takiej pokrywki . Po stronie pasażera jest wentylator jak i klapa obiegu wewnętrznego . Po stronie kierowcy to nie wiem co może piszczeć . Jest licznik i nad prawą nogą pod konsolą silnik klapy ciepłego powietrza . Tak to są moduły z samą elektroniką .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik klapy ciepłego powietrza , tylko on wykonuje ruch jedynie w trakcie przestawiania klapy . Pozostaje zdjąć ten plastik nad nogami z lampką świecącą na buty i posłuchać .
Opublikowano
Mam to samo jak odpalam autko i zaczyna się nagrzewać (słyszę pisk), szczególnie przy zatrzymywaniu się (to nie tarcze hamulcowe), po kilku kilometrach ustępuje kiedy samochód się nagrzeje, nie mam pojęcia co to może być.
Opublikowano

U mnie w E87 występuje ten sam objaw (i tylko w okresie zimowym). Znajomy od krótego kupiłem samochód mówił, że dźwięk ten powoduje siłowniczek klapy wlotu ciepłego powietrza. Żeby go wymienić trzeba ściągnąć deskę rozdzielczą. Uznałem, że gra nie jest warta świeczki tym bardziej, że wszystko jest wciąż oryginalnie spasowane a nawiew działa prawidłowo.

Po prostu w okresie zimowym muzyka leci ciut głośniej. :D