Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim samochodem a dokładnie e46 316 ti 115 km . Jeżeli temperatura spodnie w okolicy 0 lub poniżej samochód nie chce odpalić . Po długim kręceniu rozrusznikiem ok 5 min złapie na 3 gary i trzęsie całą budą . Po złapaniu temp . roboczej jak go zgaszę i odpalę to wszystko wraca do normy i silnik chodzi prawidłowo . Dzisiaj rano postanowiłem odpiąć przepływomierz bo był problem z odpaleniem o dziwo pomogło samochód odpalił za 1 razem ale chodził strasznie nie wiem czy to może być wina że przepływka była wypięta i wszedł w jakiś tryb awaryjny. Jak temperatura podniosła się do 40 stopni podłączyłem przepływomierz i wszystko cacy . Jest stały błąd czujnika wału a błędy które udało się wykasować to wypadanie zapłonu na wszystkich cylindrach . I moje pytanie brzmi czy to przepływomierz czy może jednak czujnik wału . Proszę o pomoc wiem że jest pełno tematów 316 ti ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi . E46 316 Ti 115 km 2001 rok 194 tyś przebiegu . Olej nowy motul 5w40 . W okolicy temp 0 czasami kręci rozrusznik bez zapłonu z rury nie idzie dymek dopiero załapie za którymś razem zapłon . Jeżeli temat założyłem w złym dziale to proszę o poprawę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik położenia wału, tylko oryginał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jest stały błąd P0366 sensor B . Dzisiaj byłem w serwisie i są 2 opcje . 1: Walnięty czujnik ( podobno one nie padają ) i 2 raczej 100 % : rozrząd do wymiany .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

P0366 2782 Cyfrowy sterownik silnika: Czujnik wałka rozrządu strony wydechowej

To jest błąd czujnika położenia wału czy nie? To istotna różnica..zamień czujniki położenia wałków rozrządu miejscami, przy okazji wyczyść, i sprawdź czy błąd przejdzie za czujnikiem. Czujniki nie padają? A to ciekawe, dożywotnie są?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.