Skocz do zawartości

Uczelki korka wlewu oleju oraz korka wspomagania 530D

saddamuss

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętasz jakie ma wymiary ? Nikt nie powiedział że będę kupował to na allegro, prosiłem o link z tego względu że w opisie zawsze są podane rozmiary, a to pomaga w poszukiwaniach, nie muszę zdejmować starej stetranej uszczelki i nie obawiam się że pęknie.Mam wymiar lecę do sklepu kupuję , proste. :nienie:

• Zasłużeni forumowicze

Korek ATF - uszczelka.

Grubość 3 mm, fi wewn. 37 mm. Taką mam u siebie i już nie cieknie. Zakręca się ciasno, a poprzednio było luźno. Wymiary zdjąłem z nowej uszczelki.

Edytowane przez Fuser

Korek oleju FEBI kosztuje 15 zł to chyba nie ma sensu rzeźbić z uszczelką. Oring to typowe uszczelnienie, a tam jakaś płaska jest czy coś...

Wybór oringu czy uszczelki właskiej w dużej mierze zależy od ciśnienia, w danym układzie oraz sposobu montażu danego elementu z tą uszczelką. Często łatwiej jest kupić oringi niż uszczelki płaskie, dlatego też częściej korzysta się z tych pierwszych :wink:

Korek ATF - uszczelka.

Grubość 3 mm, fi wewn. 37 mm. Taką mam u siebie i już nie cieknie. Zakręca się ciasno, a poprzednio było luźno. Wymiary zdjąłem z nowej uszczelki.

Co ważne, jeżeli jest to ATF, to polecam oringi Viton, dłużej wytrzymają niż standardowe NBR

• 10 miesięcy temu...

Nie chcąc mnożyć tematów, szybkie pytanie:

Potrzebuję wymienić uszczelkę kabla wspomagania oznaczoną na poniższym schemacie nr 11. Nie bardzo mam czas by czekać na dostawę oryginalnej. Jakieś pomysły, czy można tu zastosować jakiś zamiennik? Jeśli tak - jak ją dobrać, na oko?

Czy koniecznie musi być oryginalna?

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DH61-EUR-07-1998-E39-BMW-528i&diagId=32_0723

• Zasłużeni forumowicze

:duh:

Kolego, no przecież na realoem masz tam podane wymiary tego oringa nawet z rodzajem materiału... Jak nie znajdziesz dokładnie takiego to kup kilka w zbliżonych (raczej mniejsze) wymiarach i na pewno coś dopasujesz.