Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miałem drgania auta na postoju, wymieniłem kolo pasowe wału na oryginał, lecz jednak nie było idealnie. Przy gaszeniu było czuć plus na postoju pod obciążeniem. Następnie wymieniłem poduszki skrzyni i silnika na firmę lemforder. Po tej wymianie, czuć większe drgania. Możliwe że poduszki się jeszcze ułożą czy musi być oryginał ? Falowania prawie wogole nie ma czyli miedzy 660 a 670 obrotów, błędów zero, automat więc kolo dwumasowe odpada. Czy lemforder był złym pomysłem? Jak otworzę drzwi czuje drgania silnika, na siedzeniu plus jak dotkne samego silnika czy kolektora ssacego to samo, w benzynie to raczej nie powinno być czuć pracy silnika prawda ? N52 3.0 258 km automat
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalne poduszki silnika były z wężykami podciśnienia ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Nie, w benzynie nie ma takich, tylko diesel. Gdyż ja nie posiadam pompy Wacum. Moje poduszki są na hydropodstawie, oryginał i lemforder to samo, natomiast poduszki skrzyni zwykle gumowe oryginał i lemforder
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Więc inny tok myślenia , przewody wysokiego napięcia i cewki , świece w jakiej kondycji - było coś z tym robione ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Przewodów e60 nie posiada, cewki wymienione dalej to samo, swiece mają około 10 tyś oryginał bmw, ja obstawiam poduszki lemforder zbyt twarda mieszanka, gdyż to po nich się pogorszyło..... silnik podczas jazdy nie szarpie, moc ma. Wymieniał ktoś poduszki na lemforder i miał gorzej ? Czy może po czasie się ułoży ?
Opublikowano

Czy poluzowanie śrub od poduszek coś da i odpalenie silnika? Czy po prostu po montażu jak drga

to tylko wymiana na oryginał i żadne inne ustawianie nic nie daje. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.