Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jeśli delikatnie poruszam kierownicą prawo-lewo to mam takie wyczuwalne stuknięcia/chrobotnięcia. Wydaje się, że wydobywa się to gdzieś blisko samej kierownicy. Słabowyczuwalne, trzeba wykonywać ruchy tam i z powrotem. Pozdczas jazdy nie czuć.

Krzyżak, jakieś łożysko na kolumnie? Łatwe do naprawy? Nie jest to jakiś wielki problem ale...

Opublikowano
Tam jest z tego co widze tylko jeden krzyzak, jak by byl uszkodzony t moglbys miec tez efekt ze ciezko chodzi kiera albo orzeskakuje. Z tego co wiem to samego krzyzaka nie kupisz i trzeba chyba oddac regeneracji. Ale zeby sie nie okazalo ze przekladnia abo drazki i bedzie moja wina :mrgreen: no bo taki hardcore jak obrobiony wielowyoust na kierownicy wykluczam :mrgreen:
Opublikowano
Troche roboty z tym mieli u mnie na warsztacie jak mi robili , magiel wyjmowanie itp , kilka godzin bylo roboty. U mnie podczas jazdy tez bylo ok , tylko jak wolno sie jezdzilo typu 20km/h to skrzypialo i stukalo przy srecaniu i na duzych wybojach podczas jazdy prosto. U mnie magiel byl ok , krzyzak uzywany kupilem i jezdzilo do czasu skasowania mi auta przez pewna pania.
Opublikowano

Zasugerowałem się rysunkiem na którym coś tam jakby krzyżak był bliżej samej kierownicy.

Wygląda na to, że to ten krzyżak (on jest taki jakby podwójny), jednak jak przyłożę rękę do niego (słaby dostęp ale idzie sięgnąć) to odnoszę wrażenie, że to "cykanie" jest jakby pomiędzy krzyżakiem a kolumną kierownicy wchodzącą do samochodu.

Zobaczymy czy sytuacja się będzie pogłębiać - pewnie tak, wtedy coś pomyślę. Wydaje mi się, że ewentualnie można go wymienić bez większej demolki.

Opublikowano
w autach rhd widzialem dwa takie przypadki ze ten krzyzak poszedl na smietnik bo zbiorniczek z plynem do spryskiwaczy jest nad krzyzakiem i czasami cieknie z tego zbiorniczka na krzyzak i caly smar wymywal ten plyn a potem to juz prosta droga na smietnik. Moze u ciebie w LHD tez jakos tam woda sie dostawala czy cos podobnego.