Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Pojawiło mi się stukanie z tyłu auta z lewej strony w e91 2010r 242 tys km - np. podczas ruszania czasami stukanie lub jak wtaczam się 5km/h tylnym lewym kołem na kraweznik. Dźwięk jakby coś się przesuwało w bagażniku i uderzało o ściankę bagażnika . Pojawiło się to ok 4tys km temu i nasila się . amortyzatory 2 letnie , 80% sprawnosci na SKP 7 dni temu, sprawdzałem luzy na 2 różnych SKP i diagności nic nie widzą :( .

Ktoś ma jakieś pomysły ?

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy na pewno amortyzator nie wyskoczył z mocowania, czasem się zdarza po zmianie. Następnie każdy wahacz czy się nie poluzował, też się zdarza.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Stawiam górne mocowanie amorka. Częsta przypadłość przy tym przebiegu, górne „talerzyki” dosłownie przegniwają i amorek lata puka właśnie tak jakby wewnątrz auta coś latało. Zdejmij boczek z tylu i będziesz widział czy to jego sprawka.

Chodzi i ten dekielek

080ccc6e0cfc6bd2db0db94eb49a3754.jpg

Tu przykładowa aukcja żeby było lepiej widać o co chodzi.

Miałem ten problem i strasznie stukało a zaczęło walić gdy talerzyk puścił całkowicie.

https://allegro.pl/oferta/miska-podkladka-amortyzatora-tyl-bmw-e90-e91-e87-8505699032?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe&gclid=CjwKCAiAi4fwBRBxEiwAEO8_HuejGYGRop0JbAZY_2C-LkyFd3ME3CDtXqDoexp_FsavAM67EAtNYhoCz-cQAvD_BwE

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Sugestie kolegów są dobre. Jak by nie było to to to sprawdź czy to stukanie to nie jest odgłos uderzania układu wydechowego o te płaskowniki biegnące od dyfra do przodu po ukosie do boków samochodu. W miejscu przecięcia rury z tym elementem jest dośc bliska odległość i niekiedy jakiś "specjalista" wciska tam lewarek i lekko odgina tem element co powoduje stukanie.
Opublikowano

Dziękuje za sugestie.

Talerzyki amortyzatorów mam jak nowe, nawet pokryłem je świeżym ocynkiem rok temu.

Początkiem stycznia będę własnoręcznie tropił ten problem.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]