Skocz do zawartości

X3 E83 - dziwne problemy z centralnym

lorospooky

Rekomendowane odpowiedzi

Hey,

Dużo poczytałem temat trudny. Mam problem z centralnym. Auto BMW X3, e83, 2006 LIFT. Nie mogę ani zamknąć auta z pilota ani otworzyć - otwiera się tylko tylna klapa. Zamykając auto z zamka kierowcy kluczykiem, zamykają się tylko drzwi kierowcy, pozostałe zostają otwarte.

Przycisk ryglowania drzwi (ten na konsoli środkowej) w ogóle nie reaguje. Awaria zbiegła się z lewym lusterkiem - lusterko nie żyje, tj. nie grzeje, nie składa się, nie można nim regulować. Może ktoś coś w temacie wie, będę wdzięczny.

• Zasłużeni forumowicze

Kolego zajrzyj najpierw tu...Zobacz kości A23a i X257

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e83-x3-3.0sd-sav/components-connectors/plug-in-comb-type-solder-connectors/connectors-from-x8/x887-adapter-616032-35/QvEbV5i

To jest moduł drzwi i kość łącząca drzwi z słupkiem A .Czasem samo odłączenie i podłączenie kości elektrycznej pomaga.

Często ulegają one korozji, konektory i piny.

Przykładowy filmik

• 2 tygodnie później...

Dołączę się do tematu... Mam także problem z centralnym, a dokładnie z słabym działaniem pilota.

Auto otwiera się i zamyka, ale pilot muszę przybliżyć na ok 2m od "płetwy rekina", tzn miejsca gdzie znajduje się nadajnik c.z.

Dodam tylko,że odklejałem "płetwę" i zamiast na uszczelkę której nie mogłem zdobyć przykleiłem na klej do szyb płetwę.

Ale nie powino mieć to raczej wpływu na działanie fal radiowych.

Miał ktoś z Was może taki przypadek? Dzieje się tak na obu pilotach.

• 3 tygodnie później...