Skocz do zawartości

BMW e60 2.2 m54 Błąd a0b5 a0bd a0c3

SuchyNr1

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy pomocy auto zgasiłem i po 3 godzinach juz nie odpalilo,kreci nie pali,bark iskry i paliwa,podmienione czujniki,zestaw startowy,przekazniki,wszyscy rozkładaja rece błedy sa A0B5 A0BD A0C3 ktos moze mial taki przypadek,auto stoi 2 tygodnie a tu zaraz swieta POMOCY

• Zasłużeni forumowicze

podaj miesiąc i rok produkcji auta

A0B5 CAS: Błąd sygnału prędkości cas System dostępu do samochodu

A0BD: Zewnętrzna klamka drzwi po stronie pasażera z tyłu czujnika pojemnościowego nie odpowiada. Komfortowy dostęp

A0C3: Wyjście objęte wzbudzania ACC. System dostępu do samochodu

Jeśli chodzi o brak zapłonu to bez podania błędów może być bardzo ciężko

• Zasłużeni forumowicze
Nie wiem czy coś pomogę bo w e39 w silniku M54 jak tak mi się działo (kręcenie bez zapłonu) to wywalało bezpiecznik wiązki silnika pod filtrem kabinowym po stronie pasażera. Działo się to po deszczu, po poprawieniu izolacji mu przeszło. Więc polecam Ci najpierw zajrzeć w bezpieczniki. No i jak masz możliwość to kompa odpal z INPA, wtedy więcej będziesz wiedział.

Kolego bezpieczniki,przekaźniki ok,elektryk siedzi umnie na warsztacie juz 3 dzien,dosłownie masakra,sprawdzane przejscia po kablach w całym aucie od cas do komputera,od pomy abs po tylną skrzynke z bezpiecznikami.Z tego co elektryk mówił to przekaźnik nie wzbudza komputera,ale mimo to przekaźnik jest ok i przejscia takze.Rece opadają a na swieta miałem z rodzina wyjechac,tylko nie bedzie czym chyba ze auto z wypozyczalni. :mad2:

• 3 lata później...