Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jestem nowym posiadaczem e90, auto posiada opony run flat, zastanawiam sie nad ich wymiana na zwykle, moglbym prosic o polecenie marki/rodzaju opon, ktore sprawdzaja sie w e90 od ich uzytkownikow ?

Dodatkowo, mam pytanie, czy to prawda, że zawieszenie jest przystosowane do twardszych opon jak run flat i po wymianie na zwykle, auto "lata na boki" ?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

Hej. Opony w zależności od portfela continental po jakieś budżetowe byle świeże. Ogólnie zmieniłem u siebie na zwykle wzmacniane xl i jak dla mnie poprawa komfortu a auto prowadzi się nadal bardzo dobrze wydaje mi się ze na wybojach miękka opona nawet pewniej się trzyma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a powiedzcie z doświadczenia koledzy, czy w F31 można bez obaw wymienić opony run flat na zwykłe, bo w necie krązą informacje że: jak wymienię na zwykłe to auto bedzie niestabilne bo jest skalibrowane podwozie pod Run flat, albo że w przypadku stłuczki to ubezpieczalnia może nie wypłacić odszkodowania bo opony nie run flat, czy BMW daje homologacje tylko na tego typu opony, czy jednak można również jeździć bez obaw na zwykłych ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.