Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy tez macie taki problem, auto nowe z salonu zakupione 3 miesiace temu, nie jest garazowane, na tarczach mam co raz więcej rdzy, chodzi o element na ktorym osadzana jest felga. Felgi są mocno odkryte i wygląda to dramatycznie kiedy auto jest umyte a spod felg świeci "ruda" :/ Jakieś sprawdzone sposoby ?

Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bmw ma po prostu słabe tarcze pod tym względem. W audi czy mb nie ma tego problemu przynajmniej ja się nie spotkałem a w większoścj bmw jest. Ja zazwyczaj czyszczę sobie ten element i lakieruje ponownie sprayem do wysokich temperatur lub zawczasu lekko lakierem bezbarwnym i tak do roku wyglda ok a potem powtórka w twoim przypadku to nie przejdzie bo jak się dopatrzą stracisz gwarancję na hamulce. Wszystko zależy od producenta tarczy np brembo ma super konserwację ogólnie jedne z najlepszych tarczy w ostatnich latach. Fabryczne tarcze do f20 nie wiem kto robi ale są po prostu słabo zabezpieczone był już taki temat na tym forum.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niektóre zamienniki tarcz malują . Tak to poza nalotem to nie ma znaczenia w sumie . Ciesz się że nie pogięte są .