Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Chciałem się Was zapytać jak macie doświadczenie albo co słyszeliście o regeneracji turbin w 535d 286KM.

Mechanik namawia mnie na nowe, koszt kosmiczny jak dla mnie, natomiast twierdzi że regenerowane w biturbo nie do końca się sprawdzają, niby już kilka po regeneracji w BOSCH zamontował i dopiero montaż nowych rozwiązywał problem.

Co Wy o tym sądzicie?

Opublikowano

Ja sądzę ze mechanika głowa boli;)

Niestety prawda jest taka ze turbosprezarki KKK w biturbo nie są az tak pancerne jak Garret w 530d ;) i stad leca oryginalne.... i te regenerowane ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wywiedziałem się, że jak regenerować to najlepiej od razu dwie najlepiej. Takie zalecenie od warsztatu specjalizującego się w BMW w Wieliczce.
Opublikowano
Regeneracja a regeneracja. Jedni robią na częściach od producenta turbiny, drudzy na chińskich. Jedni potrafią przyznać się do błędu lub mieć wkalkulowane reklamacje a drudzy odowiadają co by się nie stało, że wina ciała obcego. Generalnie nie jestem zwolennikiem regeneracji (przy dużych autach którymi się zajmuję, często nie są to wielkie różnice w cenach przy typowych turbinach robionych na dobrych częściach), ale te kilka zrobionych na oryginalnych częściach w sprawdzonym warsztacie jeżdżą.