Skocz do zawartości

Wyciek paliwa z okolic pompy wysokiego ciśnienia M57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moją e39. Zauważyłem że na zimnym silniku cieknie paliwo dość mocno z okolicy pompy wysokiego ciśnienia. Problem mija po około minucie pracy silnika. Pytanie dlaczego tylko na zimnym przez tak krótki czas. Jak się dostać do niej żeby zobaczyć stan przewodów. Nie widzi mi sie wyjmować pompy :(. Może ktoś miał podobny przypadek. Pozdrawiam.
Opublikowano
Przerabiałem :) Kwestia fizyki, po prostu na ciepłym materiał się rozszerza. U mnie po odpaleniu na zimnym zawsze trochę ciekła ropa spod jednego dekla pompy. Przewody masz dwa od góry i dostęp do nich jest komfortowy widać gołym okiem. Przeleć sobie to zmywaczem po zgaszeniu i rano zobaczysz czy leje się ze sparciałego wężyka czy będziesz musiał mimo wszystko wyjąć pompę, co wbrew pozorom nie jest takie trudne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem podobny przypadek , ciekło paliwo na wejściu pompy .

Do pompy jest wbita mosiężna rurka na której jest rurka z dopływem paliwa i tam miałem wyciek .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Dzisiaj odpaliłem i nie ciekło... Magia... Panowie gdzie znajdę zestaw naprawczy do tej pompy. Tj Bosch CP1/7 787 563

0 445 010 009. Szukalem ale nic nie znalazłem. Dużo roboty jest przy wyciąganiu tej pompy?

Opublikowano

Zestaw jest na allegro po wpisaniu zestaw naprawczy pompy cp1. A roboty jest umiarkowanie.

Tu masz wideo krok po kroku: