Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki dziwny problem, mianowicie jakiś czas temu zmieniłem klocki i tarcze przód i tył. Czujników nie zmieniałem ponieważ nie miałem jeszcze komunikatu o konieczności zmiany klocków, klocki były jeszcze grube więc czujniki nie były ''uszkodzone''. Przejezdziłem tak z pół roku. Dziś grzebałem troche w menu i zauważyłem że komputer pokazuje 5 tyś do zmiany klocków na tyle i chyba 15tys na przodzie, przypomniało mi się że wtedy nie robiłem resetu wiec zrobiłem go dziś poprzez BC i jakie było moje zdziwienie gdy po resecie tyłu wyskoczył mi błąd klocków przód i tył :) a konkretnie nie pokazuje dystansu do wymiany tylko dystans zniknął a są same kreseczki ---------. Czy ktoś wie jak ustawić dystans do wymiany ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli czujniki są nienaruszone ani trochę to spróbuj odpiąć wtyczkę od czujników i po chwili podpiąć z powrotem i jeszcze raz wykonaj reset.
Opublikowano
nie sa bo tak jak mowie jezdzilem caly czas bez komunikatu o koniecznosci wymiany klockow, a pojawil sie on dopiero po resecie dzis. czujniki sa na lewym przodzie i prawym tyle, dobrze pamietam?