Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładając perspektywę używania auta przez 4-5 lat - warto czy nie warto?

Repair Inclusive dla G20 na 5 lat to jakieś 5k.

Rozumiem że G20 to nowy model i trudno określić awaryjność, w przypadku F30 warto było to brać?

Albo inaczej - gdybyście mieli po zakupie auta dobrać GAP albo gwarancję, na co byście postawili? ;)

Opublikowano

Ja mialem Repair Inclusive w F30 i bardzo polecam. 5k na 5 lat to w takiej perspektywie smieszne pieniądze, a każdą pierdołę mi naprawili.

Jak sobie pomyśle ile mi wołają o jakieś pierdoły w serwisie, w porównaniu z tym co zrobili (wymiana silniczka od podnoszenia szyb, odboje, wymiana napinaczy rozrządu, naprawa czujników parkowania i nie pamietam co wiecej) to przy nowym aucie była by to jedna z pierwszych opcji, które bym zaznaczył.

Opublikowano

Warto dodać, że auto na gwarancji łatwiej sprzedać.

Miesiąc przed końcem repair inclusive wymienili mi całą wiazke elektryczna silnika, sterownik turbiny, komputer, turbine...

Repair incl. na 5 lat to must have moim zdaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Bez tego ani rusz!! Wystarczy jedna, średnio poważna usterka i się zwraca!!

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Albo inaczej - gdybyście mieli po zakupie auta dobrać GAP albo gwarancję, na co byście postawili? ;)

Ja wziąłem zarówno GAP jak i gwarancję, ale na 4 lata zamiast 5 (jest spora różnica w cenie właśnie 4 vs. 5 lat)

Opublikowano
Z tego co pamiętam to 2 tys z kawałkiem różnicy? Ale ryzyko awarii rośnie z wiekiem ;) no i jesli planujesz sprzedać 4latka to sprzedajesz z roczną gwarancją! Cbyba w cenie sprzedaży odzyskasz te 2 tys ;)
Opublikowano
Warto wziąć. Pamiętaj tylko, że opcje 3, 4 lub 5 lat to nie gwarancja plus 3, 4 lub 5 lat. Jeśli weźmiesz na 3 lata to masz gwarancję + 1 rok (4 lata to gwarancja +2 lata, 5 lat to gwarancja + 3 lata). Przy maksymalnym okresie + pakiecie przeglądów masz spokój przez 5 lat. Ceny w konfiguratorze zawierają ok 60% rabat (pod warunkiem, że pakiet będzie częścią konfiguracji samochodu (przynajmniej tak powiedział mi sprzedawca, kiedy zamawiałem.
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wzialem przedluzona gwarancje na 5 lat, GAPa na 3 lata bo to maks i 5 lat repair do tego doszlo ubezpieczenie (nie mioalem zadnych znizek). Cena prawie 20k pln ;)

Czy sie oplaca nie wiem, autma mam od lutego

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ale standardowa 2-letnia gwarancja obejmuje "średnio poważne" usterki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale standardowa 2-letnia gwarancja obejmuje "średnio poważne" usterki?

Pisałem o usterce przy wieku auta 25miesiecy 60miesiecy, po to wykupuje się przedłużenie gwarancji o 3 lata poza standardowa dwuletnia w bmw....

male-bmw-2.png