Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zlokalizowałem wyciek z podstawy filtra oleju w mojej e60 m54b22, zabieram się na wymianę. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia, w podstawę jest wkręcony czujnik temperatury wody, więc czy muszę zrzucić płyn z układu? Chodzi o to żeby nie nalało się płynu do oleju.

429f4cba70be0.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...Tylko jedna rzecz mnie zastanawia, w podstawę jest wkręcony czujnik temperatury wody, więc czy muszę zrzucić płyn z układu? Chodzi o to żeby nie nalało się płynu do oleju...

Kolego, na logikę, jak czujnikiem wkręconym w podstawę filtra oleju odczytywać temperaturę wody?

Ten czujnik to czujnik temperatury oleju. Taki sam (ten sam numer części) używany jest do pomiaru temperatury wody.

pzdr

yaz

Opublikowano
No na logikę tak wychodzi,ale miałem wątpliowści patrząc na uszczelkę- ona ma 3 komory myślałem że w jednej może być woda. Dzięki za odpowiedź
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wody tam nie ma.

Możesz zerknąć w moją galerię - klikając w zdjęcie w podpisie.

Jest tam kilka zdjęć z wymiany tej uszczelki - to co prawda e39 i m54b30 ale zamysł ten sam.

Jak dobrze pamiętam to czujników nie wykręcałem, odpiąłem tylko ich wtyczki.

pzdr

yaz