Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w mojej e60 mam zamontowany gaz co skutkowało zajechaniem katów i swieceniem kontrolki check. Chciałbym się ich pozbyć i teraz moje pytanie co zamiast nich zamontować, strumiennica? Czy po prostu je wybebeszyć?
Opublikowano
najprosciej wybebeszyc wytniesz dziure pozniej zaspawasz bez demontazu dasz emulatory na sonde i bedzie :cool2: :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano (edytowane)
Ista wywala katy A co za tym idzie po kolei sondy. Gaz ma wyższa temp spalanie dlatego moim zdaniem są potopione, auto czasem na biegu jałowym dusi się. Edytowane przez Kubajakub
Opublikowano
ogolnie panuje opinia czym bardziej odetkany wydech tym lepsze osiagi :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zajrzyj do katów zanim je wywalisz i oceń jak wyglądają bo dobrze działający gaz nie niszczy katów.

Najczęściej problemem błędu katalizatorów w N52 są nieszczelności w wydechu lub niesprawne sondy.

Opublikowano

Nie będę zakładał drugiego tematu bo też mam problem z katalizatorem. Na przeglądzie wyszło że mam przekroczone normy spalin. Wina może być po stronie katalizatorów. Zgodnie z numerem Vin mają być katalizatory jak w linku poniżej

https://sklep.kalinski.pl/pl/730li/29352-katalizator-bmw-5-e60-e61-e63-e64-e65-e66-30i-n52-530xi-zyl-1-3-eu4-18407530549.html#

Natomiast na allegro jest tłumnik o innym numerze katalogowym ale dedykowanym do mojego auta. Link poniżej

https://allegro.pl/oferta/katalizator-bmw-530i-e60-e61-18407530553-7619076368

Moje pytanie jest czy ten tłumnik z allegro będzie pasował do mojego auta czy nie. Mam BMW E60 z silnikiem N52 258KM.

Za pomoc dziękuję

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie katy były trochę nadpalone więc je oprożniłem i zabandażowałem , check zniknął bez usuwania ich z kompa. Zobaczymy na jak długo. Miałem nadzieje ze autko bedzie troszkę głośniejsze a tu nic. Czy wymiana samego koncowego tłumika na m5 coś da? Chodzi mi o zamontowanie tylko z jednej strony bez żadnych przeróbek.