Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie w tym pod forum. Mam kilka pytań odnośnie mojego X1. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wyjaśnieniach.

Po pierwsze, nie rozumiem dlaczego w pozycji "0" włączają się światła mijania, czy można tę zbędną funkcję wyłączyć?

Po drugie, nie potrafię zmienić profili. Mam podświetlone tylko opcje zmiany poprzez pobranie profilu przez USB. Chciałbym dopasować nastawy np. foteli oraz inne do odpowiedniego kluczyka.

Po trzecie, czy ktoś orientuje się jaki są interwały wymiany materiałów eksploatacyjnych przede chodzi mi o filtr powietrza, oleju napędowego, oleju w centralnym mechaniźmie różnicowym?

Czy ktoś z Was wymieniał już olej w skrzyni. Pewnie BMW twierdzi, że olej jest niewymienialny ale producent Aisin pewnie ma inne zdanie.

I jeszcze jedno na koniec. Nie potrafię do samego końca przesunąć w tył oparć tylnej kanapy. Zostaje 3 cm przerwa pomiędzy powierzchnią oparcia a nakryciem bagażnika.

z góry dziękuję za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zerknąłeś na wątki w tym forum zanim założyłeś nowy temat?

Dopiero co kilka dni temu toczyła się dyskusja nt. Twojego pierwszego pytania dotyczącego pozycji 0 świateł mijania.

Jaki masz przebieg w tym aucie, skoro myślisz o wymianie oleju w skrzyni i mechanizmie różnicowym?

P.S.

Interwał wymiany oleju napędowego wynika z... potrzeby tankowania :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziękuję Kolego za aktywność i odpowiedź. Informacje o ustawieniu "0" czytałem. Odpowiedź tak ma być nie jest wystarczająca. Mam drugie auto z serii F i tam nie ma takiego cyrku.

Przebieg mam 75000 km. Dla skrzyń ZF producent deklaruje zmianę oleju w przypadku trudnych warunków eksploatacyjnych pomiędzy 80000 a 120000 i do 8 lat. Nie znalazłem info o Aisin. Na temat wymiany oleju w skrzyni VTG wiem tyle ile przeczytałem na innych forach, ale tam mają inny napęd X.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cóż, tak zaprogramowany został soft w tym aucie, że na pozycji 0 światła się świecą.

Dla mnie to również bez sensu, ale da się z tym żyć. Jak pisałem w przywoływanym wątku trzeba byłoby pobawić się kodowaniem (choć póki co nie wpadło mi w oko, żeby ktoś znalazł gdzie to zmienić).

Co do profili - jak wejdziesz w Ustawienia/Profile, to zmieniają Ci się profile w zależności od używanego kluczyka?

Opublikowano
Cóż, tak zaprogramowany został soft w tym aucie, że na pozycji 0 światła się świecą.

Dla mnie to również bez sensu, ale da się z tym żyć. Jak pisałem w przywoływanym wątku trzeba byłoby pobawić się kodowaniem (choć póki co nie wpadło mi w oko, żeby ktoś znalazł gdzie to zmienić).

Ja również nigdzie nie widziałem by ktoś się tym bawił ale idzie się przyzwyczaić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do profili - jak wejdziesz w Ustawienia/Profile, to zmieniają Ci się profile w zależności od używanego kluczyka?

W weekend się będę bawił samochodem to odpowiem na to pytanie. Na tę chwili może ktoś podpowie co to jest opcja: "reflektory led z rozszerzonym zakresem 05A4", rozumiem, że nie są to światła adaptacyjne, ale na czym polega ich rozszerzenie?