Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy na forum. Jakiś czas temu nabyłem e30 coupe 1984 rok z orginalnym silnikiem m20b20. Po kupnie przyjechałem nia normalnie na kołach. Na drugi dzień Bmw zaczęło przerywać, następnie przestało przerywać, 20 min pochodziła normalnie i zdechła całkowicie. Podczas kręcenia czuć było ze się zalewa, śmierdziało benzyna i tak jakby chciała załapać a nie mogła, pierwsze co sprawdziłem iskre i miała bardzo ładna a świece były mokre. postanowiłem wymienić regulator ciśnienia paliwa i nadal to samo, po jego całkowitym wyciągnięciu auto odpala. Na kolejny ogień wymiana wszystkich wezykow, nic nie pomogła, następnie wymienione wtryski, przedmuchany powrót paliwa do baku, wymieniony kolejny regulator ciśnienia paliwa i nadal to samo. Następnie wymieniłem świece na nowe, wymieniłem kabel główny zaplonowy bo miał przebicie, wymieniona kopułka i palec, i bmw zapaliło, tylko ze po 30 sekundach tal jakby coraz bardziej się zalewa i gaśnie. Po odczekaniu jakiś 3h, podchodzę i znowu odpala i po 30 sekundach znowu zalana, postanowiłem wymienić olej w silniku, po odkręceniu korka, zleciała sama benzyna. odrazu po tym wlalem nowy olej i sprawdziłem ciśnienie na cylindrach, wszędzie ma około ponad 10. Zapłon ustawiony również idealnie. Miał ktoś podobny problem ? jest to stare m20b20 z aparatem zapłonowym na dole z boku bloku silnika. Prosze o pomoc bo naprawdę nie mam pojęcia co z tym jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prosze o pomoc bo naprawdę nie mam pojęcia co z tym jest.

Przecieź w opisie problemu masz zawartą odpowiedź...

Dla potwirdzenia wykonaj Probę olejową i bedzie pewność , a dalsze decyzje będą naleźały do Ciebie