Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie pomocy.

Jak w tytule nie mam dźwięku w swojej f10.

Na wyswietlaczu leci czas muzyki a dzwieku brak. Takze od czujnikow parkowania itp wszystko milczy co z głośników.

Otworzylem boczek w bagazniku żeby zobaczyc wzmacniacz. Sucho tam i tyle. Wzmacniacz chyba by sie nie spalił tak sam? Moze bezpiecznik padl odpowiedzialny? Nie moge znalezc nigdzie opisu bezpiecznikow. Ma moze ktos?

Zaczął bym od tego... dzieki z góry

Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzone. 4 według opisu odpowiadaja za dzwiek. Wszystkie ok. I teraz pytanie co dalej z tym problemem? Czy ktos ma jakis pomysl? Pojadę jeszcze podpiąć pod kompa. Zobaczymy...
Opublikowano
W zeszłym roku miałem to samo , u mnie wzmacniacz HK skorodował pod procesorem ,( brak oznak zalania czy wilgoci) , sprawdź pod lupą .
Opublikowano

O dzięki kolego za podpowiedz. Ja również mam Harman Kardon to moze i to bedzie. A powiedz mi jak juz go wyjme to bedzie widac przez obudowe procesor? Nie musze rozbierac wzmaka? Jak Ty to zrobiles?

Dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O dzięki kolego za podpowiedz. Ja również mam Harman Kardon to moze i to bedzie. A powiedz mi jak juz go wyjme to bedzie widac przez obudowe procesor? Nie musze rozbierac wzmaka? Jak Ty to zrobiles?

Dzieki

No jak przez obudowę?

Najpierw proponuje diagnozę zanim coś zacznie się robić, może gdzieś jest problem ze światłowodem, a ktoś tu chce już wzmacniacz rozkręcać.

Opublikowano

Odlaczylem kabel od światłowodu i swiecil sie. Tylko jak to zdiagnozować. Trzeba by chyba dobrego speca od elektroniki.

Ciężka sprawa chyba generalnie...

Opublikowano

A widzisz sluszna uwaga.

Musialbym go wyjąć bo tak chyba nie zobacze ale jakby nie bylo swiatla w wzmacniaczu to spalony raczej?

Uzywany kosztuje 500£ nie zle w pl tyle samo w zlotych...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba od razu kupować, są firmy które naprawiają takie rzeczy, wystarczy im wysłać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba od razu kupować, są firmy które naprawiają takie rzeczy, wystarczy im wysłać.

Zgadza się, ale wzmaki HK mają dość dobre podzespoły, które jak zsumować to kosztują dużo więcej niż wzmak.

Może jakaś pierdoła więc warto próbować.

Wskazuje jednak na wzmaka.

Jest jakiś blad w nim ?

Opublikowano

Bede mial diagnoze z kompa za nie dlugo to napisze co wyskoczylo. W aucie nic nie wyskoczylo. Po prostu nie dziala dzwiek. Kolega Alb3rt bedzie robil zdalną diagnoze jako ze mieszkam w Anglii. Bo taki zwykly komp u mechanika moze nie wystarczyc...

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Diagnoza za duzo nie pokazala. Komunikacja ze wzmakiem niby jest. Bezpieczniki dobre. Padlo podejrzenie na moduł dźwięku. Teraz Panowie pytanko czy ktos wie gdzie on sie znajduje? Moge miec drugi. Wymienic zaprogramować i zobaczymy.