Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie odnosnie samoczynnego załaczenia sie procesu wypalania filtra DPF,

Nie wiem.kiedy auto uruchamia ten proces ,i ciagle nie swiadomie go przerywam,czyli poprostu gasze auto.Wentylator chodzi jeszcze wtedy przez kilka minut,a z rury czuc duza temperature.I tak dzieje sie dosc czesto.

Nie wiem jak rozpoznac kiedy wypala sie ten filter?Jak wy sobie z tym radzicie?

Opublikowano

Czy ta apka bedzie dzialac z Vgate icar pro adapterem.Posiadam taka wraz z apka bimercode.I wszystko smiga.

Wracajac do tematu,tk nie da ske inaczej rozpoznac procesu wypalania,jak tylko podlaczyc sie pod gniazdo odb?

Opublikowano

Oj kolego nieoczekuj że każdy poda Ci na tacy, otóż dostałeś wskazówkę w postaci linka gdy przeczytasz większość tego co tam jest zawarte to nie tylko będziesz wiedział co i z czym ale uzyskasz wiele innych potrzebnych Ci informacji, które pomogą w zrozumieniu jak działa np dpf. i wiecej jak sam tytuł wątku mówi. Pomimo tego odpowiem na Twoje pytanie bo widać że nie czytałeś nawet pierwszego postu do końca, a więc ja gdybym nie był pewien czy działa pobrałbym wersję lite.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,mam pytanie odnosnie samoczynnego załaczenia sie procesu wypalania filtra DPF,

Nie wiem.kiedy auto uruchamia ten proces ,i ciagle nie swiadomie go przerywam,czyli poprostu gasze auto.Wentylator chodzi jeszcze wtedy przez kilka minut,a z rury czuc duza temperature.I tak dzieje sie dosc czesto.

Nie wiem jak rozpoznac kiedy wypala sie ten filter?Jak wy sobie z tym radzicie?

Mój samochód jest z końca 2013 roku. Silnik 2l jeszcze.

Ja radzę sobie tak, że zupełnie normalnie użytkuję samochód i absolutnie nie myślę o dpf. Jak silnik się zagrzeje to nie boję się go kręcić po 3k rpm, w ruchu miejskim trzymam go zawsze w granicy 1800rpm czyli przy 50km/h na 3 biegu. Raz na tydzień, może raz na dwa tygodnie przelot 35km po autostradzie i to tyle.

2 lata już tak latam i narazie nie miałem żadnych problemów.

Dodatkowo tankuje tylko shell v-power diesel ale nie wiem czy to ma znaczenie dla dpfu.

Opublikowano
Pobralem apke B-Tool,na poczatek bezplatna wersje,na probe.I jakos nie moge sie polaczyc z moim adapterem icar v-gate.Moze ja nie potrafie tego sparowac?Mysle ze gdybym zakupil B-Tool ta wersje lepza to bylo by to samo.Jakis protokol trzebs wybrac ?Jest jakas instrukcja jat ta apke polaczyc?