Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pacjent e46 330d m57n, mój problem polega na tym, że byłem dzisiaj na chipie, hamowanie przed pokazało 203hp, a problem polega na tym że po programie (robili ich chyba z 6) wychodziło maksymalnie 231 KM, wykres poszarpany nic się nie dało z tym zrobić także tuner odesłał mnie do domu z seria mówiąc że prawdopodobnie zaworki na turbinie lub sama turbina. Dodam jeszcze że przy 231 KM wyszło 598 NM, z zmian to większy ic, usunięte klapy wirowe i zaślepione, przelot 2.5'' Proszę o pomoc i zamieszczam wykres z serii.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/f60ce359b3af452c

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Seria to 204/410, więc jakbyś miał coś niesprawne to nie wyszedłby taki wynik, chyba, że nie jest wiarygodny..aby coś więcej ocenić to trzeba wsiąść do auta, komputer z inpa i nagrać live data na 4 biegu od 1800 rpm do ilu się da i wszystko będzie widać, oczywiście z gazem w podłodze cały czas.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Mi wyszło własnie 203 KM/462 nm przy 25kk rpm. Wydaje mi się miarodajny pierwszy pomiar wyszedł 220 KM na serii ale później robił jeszcze 3 razy i za każdym wychodziło 203

i

Ok dziś podjadę do znajomego zrobimy test przed wymiana tego zaworka i po

Opublikowano
Witam a więc komputer wykazał blad przeplywomierza, czy ten element może powodować brak mocy z dolu? Odpialem wtyczke i jakby bylo lepiej ale nie wiem czy sobie nie wmawiam. Jakies sugestie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, że tak, pokaż ten błąd. Po wymianie na bosch, oczywiście, należy skasować jego adaptacje (ista).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Na razie wyczyściliśmy przepływke i skasowaliśmy błąd, pojeżdżę parę dni i znowu skocze na komputer, zobaczymy czy wróci, jeśli tak to wymiana i wtedy dam znać. Oryginał był bosh czy pierburg ? bo z zamiennika takie znalazłem nie licząc innych bubli
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bosch.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam dziś sprawdziliśmy przepływke i błędy, błędów nie było a przepływomierz pokazywał do 150mg/s czy to dobry pomiar ?