Skocz do zawartości

Panel Klimatyzacji nic nie wyświetla i nie działa - co robić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, bo ja się już poddaję, proszę o pomoc lub wskazanie kogoś w Pn kto może ogarnie temat. Pewnego dnia wracając do domu kawałek przed celem zauważyłem ze zamrugał panel klimy, po chwili wyświetlacz zrobił się ciemny, podświetlenie działa, po zgaszeniu nawiew na szybę chodzi na max... szybkie wyjęcie panelu i odpięciu wtyczki niebieskiej lub czarnej przestaje. na zapłonie lekki nawiew na szybę na ciepło, po wpięciu wtyki na maxa na szybe... wymieniony jeż, wymieniony panel na inny, wymieniony na inny nawet moduł komfortu bo i takie pomysły wyczytałem, ciągle nic... co jeszcze mogę sprawdzić?? napięcie na grubej wtyczce jest na 2 kablach + cały czas, na niebieskiej na pinie 1 tj zółto zielony kabel pojawia się po zapłonie... :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy jakie są obecnie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Inpa nie chce połączyć się z klimą, inne rzeczy pokazuje jak zawsze, wywala błąd "NO RESPONSE FROM CONTROL UNIT" wcześniej kiedyś o ile pamiętam dawno temu to łączyło...ale zaglądałem może raz, bo nigdy z klimą i ogrzewaniem nie było problemu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie ma komunikacji to albo niesprawny panel albo brak zasilania, w takich przypadkach fajna jest ista, prowadzi co po kolei sprawdzić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

ISTA dokładnie tak samo nie łączy się z IHKA - sterownikiem klimy, wg instrukcji sprawdzić zasilanie na liniach 15, 30, 31 i to już mnie trochę przerasta, bo nie wiem o które linie im chodzi...tj które kabelki...

Ma ktoś może taki panel w Pn do sprawdzenia na podmianę? numer części 6 902 548, bo wychodzi na to że kupiony na allegro też nie działa tak samo jak mój, dziwne to trochę więc szukam też innych rozwiązań...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jakby ktoś kiedyś szukał w podobnej sytuacji - sprawa się wyjaśniła, zakupiony panel też był uszkodzony, kolejny, sprawny rozwiązał temat! Polecam ISTA bo wszystko bardzo dobrze pokazuje tj, które moduły nie odpowiadają itd... dodatkowo jak widać sprzedający nie zawsze działają uczciwie i trzeba brać na to poprawkę...