Skocz do zawartości

BMW E39 2.0 lpg długo kręci na zimnym i strzela przy dodawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Panowie, jak teraz zrobiło się zimno moja Bunia Długo kręci zanim odpali, czasami po odpaleniu gdy dodam gazu strzela i gaśnie. Wtedy najlepiej odpalić (wtedy też nierówno chodzi - trzęsie) i poczekać, aż się trochę rozgrzeje i jest ok.

BMW E39 520i m52tub20 lpg. Od czego by tu zacząć? Świece nowe.Czy reset klemami coś może pomóc?

Dziś np po odpaleniu ruszyłem, ale po chwili nie miał totalnie mocy, chyba się nie wkręcał na więcej niż 3000 obr. Zgasiłem, odpaliłem i już było ok, ale się już troszkę rozgrzał. Błędy mam: P0302, P0170, P0173. Skasowałem i nie powracają, ale jutro rano znowu mogą się powtórzyć (czasami już tak było). Jeszcze raz proszę powiedzcie od czego zacząć, bo się martwie, że któregoś dnia nie odpale. Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

P0302 2746 Cyfrowy sterownik silnika: Przerwy w zapłonie, cylinder 2

I zły skład mieszanki. Albo lewe powietrze, problem z pompą paliwa lub z lpg. Próbowałeś odpalić awaryjnie na lpg? Zamień jeszcze cewkę 2 cylindra z 4.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie próbowałem odpalać awaryjnie na lpg, nie wiem, jak to zrobić.

A cewkę w drugim cylindrze mam nową.

Dzisiaj wieczorem zresetowałem kompa tzn odłączyłem klemy na jakieś 20 min i połączyłem je ze sobą. Jutro rano zobaczę co i jak. Dzisiaj rano lepiej zapalił, krócej kręcił i właściwie się nie dławił. Po pracy było jeszcze lepiej.

Lewego powietrza poszukam, może jutro mi się uda.

Sugerujesz, że może pada sterownik silnika? Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sugeruję, że pompa paliwa może kończyć swój żywot a jak nie chcesz wykończyć sterowników swojego auta to zaprzestań tych czarów z klemami..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok. Może i masz rację, tylko czemu często to sugerują na forach? Już nie wiadomo, kto ma rację. Ach.

Jednak wracając do tematu. Dziś rano całkiem nieźle odpalił, spokojnie dojechałem do pracy. Dziś jeździłem na benzynie. A po powrocie z pracy psikałem przy dolocie plakiem, jednak praca silnika ani na chwilę się nie zmieniła. Chyba pozdejmuję te rury dolotu i je dokładnie obejrze. A odme może też wymienie przy okazji. Jeszcze jakieś pomysły? Skąd zła mieszanka może się brać?

Opublikowano
Ok. Tylko jak się robi tą próbę dymową, o co chodzi dokładnie? A i jak w takim razie tą pompę sprawdzić? Możesz opisać? Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi. Na razie jest co prawda ok., ale tą beemkę chcę doprowadzić do fajnego stanu, więc wszystko musi fajnie hulać. ;)