Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od 6 miesięcy jestem posiadaczem f11 z 2011r.

Mianowicie od 2 dni zauważyłem ze w trybie auto nie świecą ringi.

Uprzedzając pytania:

- jak pilotem otwieram auto ringi świecą,

- po odpaleniu auta w pogodny dzien np. O godz 12 ringi w pozycji auto nie świecą, natomiast wieczorem przełączają sie normalnie na xenon i ringi świecą razem z ksenonem.

- jak przełącze na tryb świateł postojowych tez świecą.

Pytanie czy jeśli na dworze jest temperatura okolo 2 st to moze komputer nie załączać świateł dziennych ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Światła dzienne działają niezależnie od temperatury. A na pozycji 0 świecą ?
Opublikowano
Na pozycji 0 nie swiecą. Pytanie czy w komputerze mozna wyłączyć tą funkcję, bo nie ukrywam auto bylo ostatnio u mechanika i stalo u nich okolo 1 tyg. Mozliwe zeby w komputerze wyłączyli ta funkcje.
Opublikowano

Sprawdź jeszcze w menu w aucie bo tam można funkcję świateł dziennych włączyć lub wyłączyć. Tylko zastanawiam się czy ringi nie powinny i tak świecić - niezależnie czy dzienne sa aktywne czy nie.

Pzdr.

Opublikowano

Dzisiaj sprawdze ten czujnik na szybie tyle ze jak sie zrobiło ciemno na dworze to sie normalnie przełączyło na xenon wiec wydaje mi sie że czujnik działa poprawnie

Podjade dzisiaj na komputer podepne go i sprawdze czy mechanik mi ich nie wyłączył przypadkowo.

Opublikowano

Sprawdziłem w komputerze i faktycznie była wyłaczona opcja świateł dziennych, odznaczyłem ja i wszystko działa.

Dzieki za pomoc temat zamkniety :D

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że to i tak dziwne, że ringi nie świeciły z ksenonami. Muszę aż dzisiaj sprawdzic czy po wylaczeniu w menu świateł dziennych ringi nie będą świeciły z ksenonami w trybie Auto (mam wrażenie, że świecą niezależnie od aktywacji ich jako dzienne).

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba czytać uważnie :wink: kolega pisał że świeciły.