Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mój problem polega na tym że wsteczny i jedynka bardzo ciężko wchodzą ale tylko gdy samochód jest odpalony. Dodatkowo: gdy jadę i dojeżdżam do świateł i muszę się zatrzymać i gdy jeszcze się toczę wcisne sprzęgło to jedynka wchodzi normalnie. Ale gdy wcisne sprzęgło zanim się zatrzymam i dam na luz A jedynkę będę chciał wrzucić gdy samochód stoi w miejscu to już jest problem. Biegi wchodzą idealnie gdy samochód jest zgaszony. Gdy jest odpalony i bieg nie wchodzi to nie słychać synchronizatorow i innych styków. Czy to wina sprzęgła czy jakiegoś połączenia skrrzyni i wału skoro podczas jazdy jest problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To masz problem podczas jazdy czy na postoju ? Nie żebym się czepiał ale raz piszesz że podczas jazdy jest ok A raz że jest problem. Zmieniłeś kiedyś olej w skrzyni? Zacznij od tego.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zestaw sprzęgła do wymiany, docisk kończy się. Jak problem dotyczy kopciucha to trzeba brać pod uwagę wymianę dwumasy, trzeba ocenić czy warto ją zostawiać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Olej w skrzyni zmieniony około 2 lata temu. Napisałem że jedynka podczas jazdy wchodzi dobrze wtedy gdy wcisne sprzęgło odpowiednio wcześnie przed skrzyżowaniem i wrzucę jedynkę gdy samochód jeszcze jedzie pomału bo gdy się zatrzymam na stopie i samochod juz nie jedzie i chce wrzucić jedynke to wtedy jest problem. Inaczej sie nie da wytłumaczyć :)

Tak wiem że jest dwumas. Po cichu liczyłem że to jednak nie sprzęgło siada heh

Czy jest jakiś sposób żeby np mechanik upewnil się ze to sprzęgło? Zanim zdemontuje wszystko

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro jest mechanikiem to jak będzie miał auto pod nogą to oceni, chyba, że oddajesz auto do piekarza to wtedy jest problem :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.