Skocz do zawartości

Dziwny dzwiek 318d

peedroos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio strzelilo mi kolo pasowe, wymienilem wraz z paskem. Wszystko sprawnie poszlo, niestety po odpaleniu z pod maski dochodzi dosc glosna praca silnika.

Na luzie jest glosno i co jakis czas slychac nie rowna prace, powyzej 1300 obrotow jest ok tak jak bylo przed wymiana. Niby widze ze rolka alternatora troche sie porusza na boki na biegu jalowym, po dodaniu gazu widac ze jest ok. Spec mi dzisiaj powiedzial ze to napewno sprzeglo alternatora, tylko patrzac pod maske stwierdzil ze tam nie ma sprzegla i to nie wina alternatora. Ktos z was ma pomysl? Moze przeszedl cos podobnego?

• Zasłużeni forumowicze
Nie ułoży się. Pasek też lepiej kup w ASO lub chociaż Conti, żeby nie hałasował. Z reklamacją możesz próbować. A na kole niestety nie ma co oszczędzać, bo teraz będziesz się z tym woził i zapłacisz więcej, niż jak od razu kupił byś CORTECO lub OEM. Ja nayczony doświadczeniem, że przy BMW, przy nie których częściach nie można być polską cebulą od razu kupiłem OEM. Niby robi to też CORTECO, ale zdarzały się przypadki, że też biły. Przy moim szczęściu do zamienników pewnie ja bym na takie trafił. Jak będziesz wymueniał termostaty to też polecam ASO, żebyś dwa razy za robote nie płacił.

pasek odpowiedni, przy kole sadzilem ze jedynie bedzie problem z wytrzymaloscia a nie kultura pracy...moze jakies inne pomysly co to moze byc?

teraz widze ze na zimnym silniku chodzi glosno na niskich obrotach jak sie rozgrzeje jest ok, jedynie przy ruszaniu zanim wejdzie na obroty slychac 1,9tdi